Trucul neașteptat cu cuburile de gheață: Nebunie, toată lumea dă iama să le pună în ghiveciul florilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Trucul neașteptat cu cuburile de gheață: Nebunie, toată lumea dă iama să le pună în ghiveciul florilor
Trucul neașteptat cu cuburile de gheață: Nebunie, toată lumea dă iama să le pună în ghiveciul florilor

Trucul neașteptat cu cuburile de gheață. E o nebunie, toată lumea dă iama să le pună în ghiveciul florilor. Tu știai despre acest efect neașteptat?

Ați găsit vreodată plante moarte în casa dumneavoastră și nu ați avut nicio idee cum să le reînviați? Se întâmplă adesea să cumpărați plante pentru a vă decora apartamentul și să le așezați în colțurile goale din sufragerie. Cu toate acestea, adesea nu este ușor să le păstrăm verzi și luxuriante. Din motive necunoscute, pe care poate doar iubitorii de plante le cunosc, acestea încep să se ofilească sau să se înnegrească după câteva săptămâni.

Astăzi vă voi explica cum să le readuceți la viață sau să le păstrați luxuriante prin câteva trucuri simple. Nu vă așteptați la nicio magie și nici aceste metode speciale nu sunt cunoscute doar de florari. Dimpotrivă, este un truc simplu, folosind doar cuburi de gheață. Acum să vedem de ce toată lumea a început să pună cuburi de gheață în plante.

Plantele, cum să le obții frumoase și luxuriante cu acest truc simplu!

 


Să începem cu câteva mici trucuri. În primul rând, dacă aveți plante uscate și doriți să le reînviați, începeți prin a tăia frunzele sau ramurile uscate. Apoi, trebuie să scoateți cu grijă planta din ghiveci și să o puneți într-un bol cu apă călduță timp de 10 minute. După aceea, trebuie să închideți planta într-o pungă pentru a crea un mediu încălzit, asemănător unei sere.

Acest lucru va ajuta la accelerarea procesului de hidratare a frunzelor sau a florilor. Dacă planta este foarte uscată, va dura câteva zile pentru ca aceasta să revină la viață. Cu toate acestea, dacă planta s-a îngălbenit recent și nu este încă foarte uscată, câteva ore sunt suficiente. 

Cuburi de gheață în ghiveciul florilor: trucul neașteptat!

 

Acum vă voi explica cealaltă metodă, cea a cuburilor de gheață. Pentru a revitaliza plantele prin această metodă, trebuie să puneți într-un recipient cu apă niște îngrășământ pentru plante și apoi să amestecați totul cu o lingură. Acum turnați lichidul rezultat într-un recipient pentru cuburi de gheață și puneți-l în congelator.

După ce ați obținut cuburile, puneți-le în solul în care se află planta dumneavoastră. În acest fel, viteza cu care planta absoarbe apa este mai mică, astfel încât rădăcinile și solul să aibă timp suficient pentru a absorbi apa în mod corespunzător. Acest truc previne, de asemenea, ca apa să nu se adune sau să se scurgă din vas. Dacă repetați acest proces în mod constant, cel puțin o zi pe săptămână, puteți spera că în câteva luni planta dumneavoastră își va fi revenit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel