Trucul bunicii de a curăța, fără efort, o tigaie arsă. Ai nevoie de lipici, oțet și săpun de rufe

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Trucul bunicii de a curăța, fără efort, o tigaie arsă. Ai nevoie de lipici, oțet și săpun de rufe(sursa: pexels.com)
Trucul bunicii de a curăța, fără efort, o tigaie arsă. Ai nevoie de lipici, oțet și săpun de rufe(sursa: pexels.com)

O tigaie bună este unul dintre marii aliați din bucătărie, dar după utilizări frecvente, își pierde proprietățile, ceea ce face ca alimentele să se ardă, îngreunând curățarea. Din fericire, unele trucuri pentru curățarea tigăilor te vor ajuta să le păstrezi în perfectă stare de utilizare, timp îndelungat.

Este nevoie de mult efort pentru a îndepărta grăsimea arsă dintr-o tigaie. Modul bunicii rezolvă această problemă în cel mai scurt timp - chiar și cea mai veche tigaie din grăsime este ușor de curățat, iar manichiura rămâne intactă.

Există două lucruri fundamentale de care ar trebui să țineți cont atunci când vă curățați tigăile și care vă vor ajuta să le păstrați într-o stare mai bună: nu uda niciodată tigaia cu apă rece când este încă fierbinte. Acest obicei prost repetat de multe ori face ca proprietățile antiaderente să se piardă.

Și un alt lucru fundamental de care trebuie să țineți cont este să nu spălați niciodată tigaia cu partea aspră a buretelui, pentru că încetul cu încetul o veți zgâria și acest lucru va face doar ca mâncarea să înceapă să se lipească imediat după aceea, îngreunând curățarea.

Modul fără efort al bunicii de a curăța o tigaie arsă

 

Metodele bunicii nu dau greș. De multe ori nu este nevoie să frecați nimic, ci doar să țineți tigaia într-o soluție specială și să clătiți.

Ai nevoie doar de săpun de rufe, oțet și lipici PVA.

Radeți săpunul pe o răzătoare și amestecați așchiile cu 100 ml de clei și 100 ml de oțet într-o cratiță sau într-un lighean pentru deșeuri menajere. Super curățătorul de tigăi este gata.

Se acoperă acest remediul cu apă, vasul se pune pe foc într-o oală sau în lighean.

Se fierbe timp de aproximativ o oră, adăugând periodic apă pentru ca nimic să nu se ardă. În decurs de o oră, tigaia se va fi golit de funingine. 

Trebuie doar clătită în apă și spălată cu un detergent normal de vase. Tigaia va fi atât de curată încât veți putea vedea în ea o reflexie de oglindă. 

Un truc bun pentru a curăța tigăile, în cazurile în care grăsimea este foarte blocată sau există urme de mâncare arsă, este să umpleți cratița cu apă și să o lăsați să fiarbă timp de cinci minute. Căldura va înmuia resturile de alimente și grăsime și va permite curățarea ușoară. Luați tigaia de pe foc și curățați reziduurile rămase cu partea moale a buretelui și săpun de vase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel