PSD, OBLIGAT să spună cât a COSTAT mitingul la care s-au îmbrăcat în alb

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Lovitură pentru PSD. Trebuie să dezvăluie cât a costat mitingul în alb.

Tribunalul București a decis joi că PSD trebuie să facă publice informațiile privind costurile organizării mitingului împotriva „abuzurilor”, din data de 9 iunie, când simpatizanții partidului de guvernământ au fost puși să se îmbrace în alb. PSD a avut ambiția să facă și el un miting care să ajungă în presa internațională. De aceea a adus la București cu autocarele membri de partid din toate colțurile țării. Potrivit informațiilor prezentate atunci de presă, unii participanți au declarat că au fost plătiți ca să participe.

Hotărârea magistraților vine în urma sesizării făcute de jurnalistul Ovidiu Vanghele, fondatorul Centrului de Investigații Media.

Jurnalistul a cerut PSD să-i pună la dispozișie nformațiile privind costurile organizării mitingului, în baza legii privind liberul acces la informații publice, însă a fost trimis la plimbare. Ovidiu Vanghele a vrut să afle „cât a costat mitingul (transport, pachetele, apă și distracție pentru participanți)”, însă nu a primit niciun răspuns, sugerându-i-se să aștepte publicarea informațiilor în Monitorul Oficial, anul viitor.

Jurnalistul a dat PSD în judecată și a câștigat, în primă instanță, Tribunalul București, după cum relatează acesta pe pagina lui de Facebook. Decizia judecătorilor poate fi atacată la recurs.

„Am câștigat procesul cu #pesedeaua #cea #hoață. Elenina Nicuț, de fapt, l-a câștigat, singurul meu merit e că am făcut (și fac, în general) cereri pe L544/2001 corecte și bune.

Mulțumesc instanței de la Tribunalul București, am avut încredere în acest judecator și în modul în care ascultat părțile și a înțeles speța. Ne auzim la recurs. #liviule, pregătește actele, că vin cu #jandarmeria peste tine, pungașule!

(Partea chiar mișto e că, cel mai probabil, #pesedeaua a furat-o la bani pe Halep. Iar asta sper să demonstrez atunci când voi primi, finalmente, informațiile cerute. Dă-i banii fetei, #pesedea #furăcioasă, că i-a muncit cu sudoare multă!)”, a scris Vanghele pe facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel