Trianon. Patru formațiuni maghiare anunță doliu pe 4 iunie, atunci când Transilvania a revenit României

Narcis Popa |
Data publicării:

Patru formațiuni maghiare organizează în 4 iunie depuneri de coroane de flori la monumente din peste 100 de localități din Ardeal pentru a comemora 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, după primul Război Mondial.

Președintele executiv al Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Sandor Krisztina, a declarat că în cadrul manifestărilor vor fi aprinse și lumânări dar și focuri pe dealuri, mai ales în localități din mediul rural.

Toate ceremoniile vor începe la ora 17,30, pentru a marca semnarea Tratatului de la Trianon care a avut loc la ora 17,32 în 4 iunie 1920.

„Este o acțiune comemorativă desfășurată în comun de Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Partidul Civic Maghiar (PCM) și Consiliul Național Secuiesc (CNS). Dorim să marcăm 100 de ani de la Tratatul de la Trianon în urma căruia Ungaria a pierdut mai multe teritorii care au revenit țărilor vecine, iar prin comemorarea programată vrem să transmitem mesajul că maghiarii aparțin aparțin aceleași națiuni, indiferent unde trăiesc”, a spus Sandor.

La Cluj-Napoca depunerea coroanelor de flori va avea loc în fața statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel