Trei țări și-au închis spațiul aerian pentru avionul lui Lavrov, care urma să viziteze Serbia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru și-au închis spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, informează publicația sârbă "Večernje Novosti".

Vizita ministrului rus în Serbia, programată pentru 6-7 iunie, "se află sub un mare semn de întrebare", "dar Belgradul nu are nicio vină pentru asta".

Administrația președintelui sârb, Aleksandar Vučić, nu comentează, în prezent, situația. Serviciul de presă al președintelui a declarat, duminică, că, luni la ora 10:00 este planificată o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr-Boțan Harcenko, scrie "Večernje Novosti".

Vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, anunța că șeful diplomației ruse va efectua o vizită în Serbia în perioada 6-7 iunie. În cadrul vizitei, sunt planificate o întâlnire cu președintele acestei țări și convorbiri cu ministrul sârb de externe și cu președintele Adunării Naționale.

Părțile urmează să discut o serie de probleme de cooperare politică și economică bilaterală, să efectueze un schimb de opinii cu privire la situația din regiunea balcanică și, de asemenea, să analizeze o serie de probleme internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel