Trei români, MORȚI într-un accident naval pe Canalul Mânecii. Skipperul englez vorbea pe CHAT când le-a răsturnat barca

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Mircea (Mitch) Ilie, cumnatul său, Irinel Popovici și Traian Dumitrache au murit în urma unui accident naval petrecut pe Canalul Mânecii. Elvis Cojocariu este singurul supraviețuitor al accidentului nautic.

Un teribil accident naval petrecut pe Canalul Mânecii în august 2017 avea să schimbe radical viața a trei familii. Patru cetățeni români au decis să plece la o partidă de pescuit de agrement, însă nava lor s-a ciocnit cu un alt vas, iar pasagerii au fost aruncați peste bord.

După îndelungi căutări, doar unul dintre ei - Elvis Cojocariu, a fost găsit în viață după ce a stat 5 ore în apă. El a fost găsit de doi pescarie agățat de o geamandură. Ceilalți trei români au sfârșit în apele învolburate ale Canalului Mânecii, în regiunea Sussex. Doi dintre ei au fost căutați zile în șir până când au fost descoperiți.

Cele două vase s-au ciocnit la aproximativ 4,8 kilometri în largul coastelor, pe timpul nopții, iar ambarcaţiunea în care se aflau cei patru români s-a scufundat. Nava pe care se aflau românii - James 2, a fost lovită de nava Vertrouwen, al cărei skipper era David Brooks Marr. 

Săptămâna aceasta, Curtea Coroanei din Lewes i-a audiat pe Brooks și pe Elvis Cojocariu - românul supraviețuitor cu privire la incidentul în urma căruia trei români au decedat.

Brooks (foto) este acuzat că nu a respectat semnalizările navei pe care se aflau românii. În urma unei expertize, judecătorul a spus că James 2 ar fi trebuit să fie suficient de vizibil pentru Vertrouwen, dar că skipperul ei a fost distras, acuzându-l pe David Brooks că ar fi conversat pe Whatsapp în momentul ciocnirii. Juriului i s-a arătat o poză cu telefonul lui Marr, care arată că a trimis un mesaj WhatsApp chiar cu două minute înainte de ciocnirea celor două ambarcațiuni, potrivit theargus.co.uk.

(w670)

Mircea (Mitch) Ilie, proprietarul unui atelier de reparaţii, cumnatul său, Irinel Popovici și Traian Dumitrache sunt cei trei români care nu au mai ieșit vii din apele Canalului Mânecii. Traian Dumitrache era stabilit în Marea Britanie alături de familia sa. El și-a luat cei trei prieteni și au plecat la o partidă de pescuit. Din păcate, doar Elvis Cojocariu a reușit să se salveze, ceilalți trei lăsând în urma lor familii îndurarate și copii de doar câțiva anișori rămași fără tată.

Procesul continuă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel