Trei români, condamnați pentru OMOR în SPANIA: Au legat un bătrân de 77 de ani cu prosoape și i-au furat seiful

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei români au fot condamnați la închisoare pentru omor, în Spania, după ce au ucis un bărbat de 77 de ani din Huelva. Ajutați de o româncă cu care bătrânul întreținea relații sexuale, aceștia au intrat în casă pentru a-i fura seiful, apoi l-au ucis.

Un tânăr român, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de către Secția a treia a Curții Provinciale din Huelva. În cauză au fost deferiți justiției alți doi bărbați, condamnați pentru o infracțiune de tâlhărie cu violență, dar și o femeie, care a luat 4 ani de închisoare pentru tâlhărie, aceasta din urmă lucrând chiar în casa victimei. Aceștia se fac vinovați de moartea unui bărbat de 77 de ani, pe care l-au omorât în casa sa din Matalascañas, regiunea Huelva, Spania.

Astfel, cei doi bărbați au fost condamnați la 8 ani pentru o infracțiune de omor și încă doi pentru o infracțiune de tâlhărie cu violență în locuințe locuite - cererea inițială a Parchetului a fost de 25 de ani în total.

În declarațiile din sala de judecată, inculpații, cu toți cetățeni români, au recunoscut faptele, astfel că judecătorul i-a condamnat la pedepsele menționate, aplicând și daunele atenuante pentru recunoașterea, cu întârziere, a faptelor. Ei au depus deja 50.000 de euro din cei 90.000 de euro pe care trebuie să îi plătească surorii victimei, unică moștenitoare în acest caz. diferența de 40.000 de euro îi vor plăti în următoarea perioadă, în rate.

 

Românca venea în casa spaniolului „să facă sex”

 


În rechizitoriu, Parchetul a concluzionat că inculpații „au planificat jaful” în casa victimei, având informații despre casă din cauza relației profesionale pe care femeia o avea cu bărbatul, care venea în casă „frecvent” să efectueze „treburile casnice și să facă sex” cu defunctul. Ea a informat ceilalți doi inculpați despre locuința victimei și despre existența unui seif acolo. Femeia este disculpată de acuzația de omor, și incriminată doar pentru furt, deoarece, prin relația pe care o avea cu victima, aceasta știa despre „amplasarea unui seif mare în hol, ascuns în spatele unui tablou". Autorii faptei au reușit să ia seiful scoțându-l de pe perete cu o rangă.

În acest context, cei doi bărbați au planificat jaful din locuința victimei. Ei eu pătruns apoi în locuința victimei forțând ușa din spate și o dată ajunși în interior au căutat în toate încăperile obiecte de valoare.

Când au cerut parola seifului de la proprietarul casei, bătrânul care a refuzat să o dea. Din această cauză, „au legat strâns picioarele și mâinile victimei, cu benzi de prosop tăiate și l-au împletit cu o cămașă care îi acoperea fosele nazale, împiedicându-l să respire normal”, procurorul concluzionează că victimei i-a fost împiedicată „orice posibilitate de apărare”.

Potrivit documentului procurorului, victima suferit „mai multe lovituri la nivelul capului, feței, brațelor și mâinilor, suferind în urma acestora 57 de răni”, inclusiv vânătăi multiple pe picioare și brațe, dar și în zona craniofacială.

La rândul său, avocata româncei a precizat că femeia a preferat să recunoască faptele, în acest caz „este mai interesat, considerând că a fost în închisoare trei ani și opt luni, ceea ce înseamnă că peste puțin mai mult de o lună va fi liberă”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel