Trei românce care se întorceau din Germania, amenințate cu pistolul și jefuite, în Ungaria, de doi conaționali deghizați în polițiști

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei românce, care se întorceau în România, din Germania, au fost oprite pe autostradă în Ungaria de doi falși polițiști maghiari. Aceștia doi erau, de fapt, doi români, care aparent le cunoșteau. Amenințate cu un pistol cu gaze, româncele au fost jefuite de cei doi conaționali.

Acuzații de jaf armat și alte infracțiuni au fost formulate împotriva unui bărbat român care a oprit și jefuit, cu un pistol cu gaze, trei femei românce, care se întorceau acasă din Germania, pe autostrada M5, în localitatea Lajosmizsa, în noaptea de 22 aprilie 2019, a anunțat vineri, într-un comunicat, Parchetul județean Bács-Kiskun.

Potrivit actului de acuzare, cele trei românce, care lucrau ca dansatoare în Germania, călătoreau cu o mașină pe autostrada M5 spre Röszke, după miezul nopții. Inculpatul și complicele lui se aflau pe autostradă în apropiere de Lajosmizse. Acuzatul și complicele său au folosit un semnal luminos similar cu cel folosit de poliție, pentru a determina victimele să oprească. Femeia care conducea autoturismul a tras pe banda de oprire și a oprit mașina, apoi a coborât geamul pentru a putea preda documentele inculpatului și partenerului acestuia, despre care credea că este polițist.

 

Trei românce care se întorceau din Germania, amenințate cu pistolul și jefuite în Ungaria

 

Purtând o vestă de vizibilitate de tip polițienesc, o mască și o cască de protecție, inculpatul și complicele său s-au apropiat de mașină, iar complicele de sex masculin a încercat să deschidă ușa din față a șoferului, dar aceasta era încuiată. Apoi au deschis focul asupra autoturismului în care se aflau cele trei românce. Au tras cel puțin patru focuri de armă cu un pistol cu gaze și a băgat mâna în mașina pentru a scoate cheia din contact.

Femeia a confundat pistolul cu gaz cu o armă de foc reală și a încercat să împingă mâna complicelui, după care bărbatul a lovit-o cu pumnul în cap de cel puțin patru ori, apoi a scos cheia de contact și a deschis portiera mașinii. El a apucat-o de braț pe femeia care conducea mașina, a scos-o din mașină și a împins-o pe asfalt, în timp ce repeta cuvintele "Dă-mi bani" și cerea bani de la victimă. 

Inculpatul a deschis portiera din dreapta față și a scos din mașină o altă victimă, care a încercat să fugă de la locul faptei cu geanta ei. Cu toate acestea, inculpatul a fugit după ea și i-a cerut bani. A trântit-o la pământ, a lovit-o de mai multe ori cu pumnii și cu picioarele și i-a luat geanta, pe care victima o avea asupra sa. Cea de-a treia victimă a fost atât de speriată încât a ieșit din mașină și a traversat în fugă drumul prin barieră.

 

Lăsate fără bani de doi conaționali deghizați în polițiști

 

După ce a înfrânt rezistența victimelor, complicele s-a urcat în mașina victimelor, în timp ce acuzatul s-a urcat în mașina închiriată și a plecat spre Röszke. După zece minute, însă, au oprit și au transferat gențile și bagajele femeilor în propria mașină, apoi au lăsat mașina victimelor în urmă și au plecat.

Cei doi bărbați au furat 13.000 de euro, telefoane mobile, bijuterii, haine și alte obiecte, în valoare de peste 7 milioane de euro, iar două dintre victime au suferit răni, care s-au vindecat în 8 zile.

Înainte de jaf, inculpatul și complicele său au condus autoturismul închiriat astfel încât plăcuțele de înmatriculare au fost acoperite parțial cu lipici pentru a nu fi prinși, pe care l-au îndepărtat la reîncărcarea mașinii.

Acuzatul, care a fost arestat în Spania, în baza unui mandat european de arestare, așteaptă procesul în stare de arest. Procuratura generală a înaintat 3 capete de acuzare pentru jaf armat, 3 capete de acuzare pentru infracțiunea de sustragere arbitrară a unui vehicul și 3 capete de acuzare pentru folosirea abuzivă a unui semn unic de identificare. Procurorul a propus ca acesta să fie condamnat la o pedeapsă cu închisoarea și la expulzare. Vinovăția acuzatului va fi decisă de Tribunalul din Kecskemét.

În mai 2021, Tribunalul din Kecskemét l-a condamnat pe complicele acuzatului la 7 ani de închisoare și la 10 ani de expulzare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel