Autocar cu români în drum spre Franța, blocat în Ungaria: Unul dintre pasageri era „căptușit“ cu mai multe kilograme de icre negre

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Autocar cu români în drum spre Franța, blocat în Ungaria: Unul dintre pasageri era „căptușit“ cu mai multe kilograme de icre negre
Autocar cu români în drum spre Franța, blocat în Ungaria: Unul dintre pasageri era „căptușit“ cu mai multe kilograme de icre negre

Oficiului Național de Taxe și Vamă din Ungaria (NAV) a confiscat cinci kilograme de icre negre de la un  român, pasager într-un autocar în drum spre Franța.

Parfumuri false, haine contrafăcute - sunt mărfuri pe care vameșii le depistează aproape zilnic în bagajele pasagerilor. Dar atunci când inspectorii fiscali dau peste obiecte rare, este o adevărată mirare. Acum, potrivit MTI, caviar în valoare de patru milioane de forinți a fost confiscat în județul Vas într-un autocar cu numere de înmatriculare românești cu destinația Franța.

Un pasager a pretins că acel caviarul este al său, dar nu era autorizat să importe cele cinci kilograme de alimente. Bunurile au fost confiscate și a fost depusă o plângere sub suspiciunea de daune naturale.

Într-o declarație trimisă vineri la MTI, personalul Oficiului Național de Taxe și Vamă din Ungaria (NAV), a declarat că poliția a găsit cinci kilograme de caviar în frigiderul autocarului. Un pasager a declarat caviarul ca fiind al său, dar nu era autorizat să importe alimentele. Personalul NAV a confiscat bunurile, în valoare de peste patru milioane de forinți.

 

Peștele și băuturile, preferatele românilor

 

Că românii au o apetență aparte pentru pește, nu este un lucru necunoscut. Trei români au fost prinși, recent, cu mai multe conserve de ton furate dintr-un supermarket din zona Prà, Italia. 

Cei trei români, în vârstă de 31, 39 și 43 ani au început să se agite la apariția carabinierilor. Astfel, au dat de bănuit și oamenii legii au cerut să vadă ce ascund în geantă, notează lingurianotizie.it

Bărbații nu au putut justifica existența a 32 de conserve de ton în valoare de 120 de euro și au recunoscut că le-au furat de la un supermarket din zona Prà. În acest moment, românii sunt anchetați pentru furt. Prejudiciul a fost restituit supermarketului păgubit, notează sursa citată. Pentru faptele lor, riscă amendă penală sau chiar ordin de expulzare.

Totuși, cei trei români s-ar putea apăra susținând că au furat „din cauza foamei”.

Un alt român din Italia  a fost reținut de polițiști, după ce a furat produse de 2.000 de euro din două supermarketuri din Brescia. Tânărul de 29 de ani a sustras din cele două unități comerciale alcool și dulciuri. Tânărul, cetățean român, fără cazier, a fost dat de gol de imaginile surprinse de camerele de supraveghere, instalate în Conadele din Capriolo și Iseo. 

Rom, vodcă, whisky, bitter, precum și diverse dulciuri, gustări, pungi de șofran și conserve de ton au fost sustrase de pe rafturile celor două magazine. Prada românului, în valoare de aproximativ 2.000 de euro, a fost furată din două supermarketuri Conad din Capriolo și Iseo. Tânărul, cu cazierul curat, însă fără adăpost și fără un loc de muncă, a fost reclamat pentru furt calificat de către Carabinieri din Grumello del Monte, în timp ce bunurile furate au fost confiscate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel