Transportatorii români pregătesc proteste de amploare: „Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Transportatorii din România se pregătesc de proteste de amploare generate de impozitarea diurnei ca venit salaria Federația Operatorilor Români de Transport (FORT).

Sindicaliștii Fort au o listă lungă de nemulțumiri și spun că, în ciuda celor discutate cu reprezentanții Guvernului la întâlnirea organizată cu patronatele din transporturi, în urmă cu două săptămâni, clarificarea aspectelor ce țin de interpretarea eronată a unor definiții din legislația în materie, a fost brusc uitată de către Ministrul Finanțelor. Controalele ANAF pe aceasta temă, sunt în plină desfășurare, iar abuzurile legate de interpretări, se amplifică de la o zi la alta.

„Transportul gratuit al elevilor este blocat de birocrație și legislație haotică. Rămâne aceeași veșnica întrebare: Cine plătește? In continuare, firmele cu întârzieri la plata datoriilor către stat, nu beneficiază de sprijinul de 41,5 % pentru angajații pe care i-au reîncadrat în activitate, contrar discuțiilor dintre guvern și reprezentanții patronatelor din transporturi“, se întreabă FORT.

„Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere“ 

 

Transportatorii se plâng și de transportul internațional de persoane, nereglementat corespunzător în opinia lor: „Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere fără ca cei plătiți din bani publici, pentru a aplica legea, să iși facă datoria. Asigurările venite de la Domnul Ministru Vela au rămas “în aer”“, spune FORT.

Din cauza raportului corpului de control al Ministrului transporturilor pe tema examinarilor personalului din transporturi ce concura la siguranța rutieră, obținerea și reînnoirea atestatelor profesionale, nu se mai poate face din cauza refuzului angajaților MT de a mai participa la examene, se arată într-un comunicat FORT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel