Transferul pacienților de la Spitalul Constanța este în curs. Oamenii vor fi îngrijiți la mai multe spitale din țară

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Imagini dramatice după incendiul de la Constanța: Pacienți resuscitați pe IARBĂ, oameni evacuați pe geam. 9 morți - VIDEO
Imagini dramatice după incendiul de la Constanța: Pacienți resuscitați pe IARBĂ, oameni evacuați pe geam. 9 morți - VIDEO

Evacuarea pacienţilor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde astăzi a avut loc un incendiu la Secţia ATI COVID, soldat cu decesul a 9 pacienţi, este în curs Sunt ransferaţi la Spitalul Judeţean şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, a explicat ministrul Sănătății, Cseke Attila.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a evitat să se pronunțe cu privire la cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Potrivit Digi 24, ISU Dobrogea a sesizat nereguli la instalația electrică încă din luna februarie. De atunci, autoritățile nu au mai făcut niciun control.

Oficialul de la Ministerul Sănătății spune că nu vor fi probleme cu privire la transferul pacienților, deoarece ISU a amenajat și un spital mobil, pentru îngrijirea pacienților.

„Este în curs evacuarea în totalitate şi transferul pacienţilor atât la Spitalul Judeţean, cât şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, respectiv, dacă este cazul, la spitalele din Medgidia şi Mangalia. Dimineaţă am dispus DSP Constanţa să găsească rapid soluţii pentru relocarea pacienţilor şi majoritatea pacienţilor vor fi preluaţi la Spitalul Judeţean, respectiv la Spitalul de Pneumoftiziologie. ISU trimite şi un spital mobil. Dacă este cazul, şi la Medgidia şi la Mangalia sunt locuri libere", a  declarat ministrul Sănătății,  la Digi 24.

În total, au fost evacuați 113 de pacienți. România se află la al treilea incendiu izbucnit pe secția ATI de la debutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel