Traian Băsescu, REVOLTAT: „Pe cuvântul tău?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că alegerile europarlamentare din 26 mai sunt foarte importante, deoarece Uniunea Europeană se confruntă cu mai multe provocări cărora trebuie să le facă față. 

În acest context, candidatul PMP la europarlamentare a vorbit și despre propunerea președintelui francez Emmanuel Macron de a fi creată o armată a Uniunii Europene.

Citește și Traian Băsescu, despre neinvitarea Vioricăi Dăncilă la Summitul de la Sibiu: „Oameni buni, nici nu va fi invitată"

„După mine, aceste alegeri sunt extrem de importante, nu aș spune cruciale, dar extrem de importante, că UE a ajuns în mai multe impasuri. Una este problema de securitate, pentru că SUA s-au retras din Acordul privind armamentele nucleare cu rază madie de acțiune. Eu le dau dreptate.

Americanii acuză Rusia că au încălcat tratatul, dar marea problemă nu e asta, ci China, care a dezvoltat în regiunea Mării Chinei aceste armamente care sunt extrem de periculoase. Americanii au interese majore în Marea Chinei, în Pacificul de Vest, or China domină acum Pacificul de Vest, că nu a fost ținută de tratatul ruso-american. Noi vom susține în PE ca Europa să dezvolte un acord cu SUA în care să compenseze lipsa acestui tip de arme. Problema în momentul de față e că s-a propus să fie un acord tripartit SUA-Europa-China și China a refuzat. 

Citește și Băsescu: Mare NEMERNIC. Cea mai STUPIDĂ din istorie

S-a născut și un Macron, care n-are experiență de viață și a spus vrea să facem armata UE. Pe cuvântul tău? Toate capabilitățile celor 22 de state membre NATO și UE sunt în sistemul de planificare al NATO și acum Macron vrea să le scoatem de acolo și să le ducem la armata europeană, în condițiile în care noi, fără americani, nu avem resursa de descurajare în fața Rusiei. Mie mi-e simpatic Macron, dar aici, după părerea mea, a greșit-o!”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel