Traian Băsescu REACȚIONEAZĂ la acțiunea CNSAS: „Înțeleg că colaborare, colaborare, dar...”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele de onoare al PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat astăzi, la Iaşi, fiind întrebat de jurnalişti cu privire la informaţia conform căreia a fost trimis în judecată de CNSAS pentru că ar fi colaborat cu securitatea din perioada comunistă, că va avea o poziţie publică după ce va vedea dosarul din instanţă.

„Sunt la a cincea adeverinţă. Înţeleg că colaborare, colaborare, dar nu există un angajament. O să mă duc la instanţă să văd dosarul şi după aceea voi avea o poziţie publică”, a răspuns jurnaliştilor Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

Citește și Relaţia lui Traian Băsescu cu Securitatea. CNSAS cere reverificarea dosarului, în instanţă

Potrivit unor informaţii publicate joi de presa centrală, citând surse neidentificate, dosarul de la CNSAS identificat cu privire la Traian Băsescu ar conţine doar coperţile, însă două note informative ar fi fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat, joi, că a introdus o acţiune în instanţă pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul unui parlamentar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel