Traian Băsescu: "PSD-iştii sunt incorecţi. Dăncilă nu are nicio vină! S-ar face de tot râsul dacă ar forţa-o să renunţe!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Traian Băsescu susţine că Viorica Dăncilă a dovedit că este un om politic experimentat, în ciuda gafelor sale. Fostul preşedinte mai precizează că nu este corect să fie arătată de colegii săi din PSD drept ţap ispăşitor pentru eşecul din ziua moţiunii, în condiţiile în care a ţinut guvernarea şi după condamnarea lui Liviu Dragnea.

"Viorica Dăncila ţineţi cont că este un om politic experimentat, s-a şi văzut. În afară de erorile de exprimare, s-a văzut un om poltiic experimentat, nu suficent de inteligent, însă să gestioneze toate jocurile, neobişnuită să gestioneze jocuri in interiorul propriului ei partid. De fapt, guvernul a fost trântit de PSD de aripa Ponta, care provine integral din PSD şi care a avut un rol determinant", a declarat Traian Băsescu, la Digi24.

Citeşte şi: Traian Băsescu, DEZVĂLUIRI-ŞOC: "PSD a recurs la cele mai MURDARE forme de presiune asupra oamenilor PMP-ului."

Fostul preşedinte critică atitudinea unor pesedişti care încearcă acum să o scoată drept vinovata principală pentru eşecul guvernului PSD.

"Ei fac o mare greşeală. Dăncilă nu are nicio vină că este în situaţia asta. Ea pe timp de apogeu al puterii lui Dragnea a fost numită premier.

Femeia a fost adusă de la Parlamentul European, făcută premier iar obiectivul după condamnarea lui Dragnea, obiectivul PSD a fost să rămână la guvernare, cerându-i Vioricăi Dăncilă 'să nu te mişti de aici că te ia bau bau'. A stat femeia în scaun acolo să le ţină guvernarea iar acum e vinovata numărul unu.

Citeşte şi: DECIZII TRANŞANTE în CEx-ul PSD. Carnagiul TRĂDĂTORILOR după moţiunea de cenzură

Pe de altă parte, nu puteai să o ţii în scaunul de la Victoria şi să nu fie preşedinta partidului. Preşedinta partidului fiind, nu putea să nu candideze. E un lanţ logic politic, iar ei îi reproşează situaţia în care a ajuns PSD-ul Vioricăi Dăncillă în mod absolut neechitabil. Nu îi înţeleg cum pot fi atât de incorecţi.

În realitate, cel care i-a îngropat are numele Victor Viorel Ponta. El a rupt din partid când nu a mai fost preşedinte, el a votat împotriva colegilor lui cu tot grupul de la Pro România şi, paradoxal, şansa PSD-ului este să pună cuţitele jos şi să găsească o soluţie între grupările din PSD, altfel nu au nicio şansă la prezidenţiale", a mai spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Adrian Năstase, AVERTISMENT pentru PSD după moţiune: "Ar fi o mare greşeală..."

Cât despre posibila retragere a sprijinului pentru candidatura Vioricăi Dăncilă, fostul preşedinte susţine că ar fi un demers ridicol.

"S-ar face de tot râsul dacă ar forţa-o pe Dăncilă să renunţe la candidatură şi să susţină candidatul lui Ponta. E de un ridicol total abordarea, arată lipsă de minimă inteligenţă. Adică tu faci atâta rău PSD-ului, tu Ponta, apoi să spună veniţi să susţineţi candidatul meu.

Aşa ceva depăşeşte nişte limite în care nişte partide pot juca. Nu este fezabilă o asemena idee. În schimb, este fezabil ca dl Ponta să se ducă la PSD să spună îmi pare rău, am greşit, hai să ne unim.

Citeşte şi: Stenogramele discuţiilor COMPLETE din PSD. Gabriela Firea: "Mergem cu psihopatul de Cumpănașu?"

Este adevărat, el este marele câştigător al căderii guvernului Dăncilă. Este participant la cădere, ceea ce îl legitimează ca opozant al PSD. Pe de altă parte, PSDare nevoie de el ca de aer. Degeaba fac pe ambiţioşii. Dacă şi-ar da mâna, foarte greu ar putea fi conceput un guvern liberal.

A ajuns şi nătăfleţul ăsta să spună fără Viorica Dăncilă. Cine e Viorica Dăncilă? Dacă spunea fără Băsescu, înţelegeam. Ne luptăm de 30 ani.

Ce rău le-a făcut Dăncilă? Viorica Dăncilă e candidatul PSD şi Ponta trebuie să înţeleagă că nu toţi sunt vânzători ai propriului partid ca el", a mai spus Traian Băsescu, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel