Traian Băsescu, după DEMISIA lui Moga: „Cine nu știe carte, să meargă să lucreze la spații verzi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat astăzi după ce Nicolae Moga a demisionat din funcția de ministru de Interne. 

„Cred că nu a vrut să își asume evoluțiile viitoare în Ministerul de Interne și a preferat să plece la o viață liniștită decât să se înhame la reforma ministerului pentru că acest episod nu mai lăsa nicio altă varianta decât o reformare puternică a MAI. În primul rând ar trebui să avem o reorganizare a sistemului și o reverificare a tuturor salariaților. Este evident din episodul Caracal că oamenii sunt departe de a cunoaște elemente elementare din legi și nu știu Constituția, nu știu Codul de Procedura Penală, deci ce să discutăm? E clar că trebuie evaluați toți salariații și dați afară foarte mulți.

Evaluarea să fie făcută de o comisie internă a MAI numită de ministru, o comisie responsabilă fără doctorate plagiate, deci o comisie onestă, sunt destui polițiști valoroși. O curățare de incompetență în primul rând, pentru că aici a fost vorba de lipsa de competență, nu de lipsa de mijloace.

Dacă PSD nu își asumă costul curățării de incompetență a MAI, atunci își asumă costul dramei de la Caracal. Mă îndoiesc că nu îi atinge, vor avea costuri electorale majore, pentru că nu opoziția a numit incompetenții de la Caracal la pozițiie, ci PSD-ul, este clientela lor.

După reformă rămâi la MAI cu cei care au trecut prin școlile de poliție, de subofițeri și ofițeri, dar cu ăștia luați de pe stradă și pregătiți intensiv să devină polițiști uitați cât sunt de caraghioși, nici nu știu să pună cătușele la mâna unui infractor, darămite să știe și carte. Cine nu știe carte, să meargă să lucreze la spații verzi”, a spus Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel