Traian Băsescu: „Dacă SUA își pun mintea cu Iranul, îl rad de pe fața pământului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1 TV
Sursa foto: captură B1 TV

Traian Băsescu este de părere că poziția unor oficiali europeni, despre cum Uniunea Europeană ar trebui să medieze conflictul SUA-Iran, este o penibilitate. Asta întâi de toate pentru că americanii ne sunt aliați. În plus, a susținut europarlamentarul PMP, la B1 TV, aici nu putem vorbi despre un conflict între două superputeri, deoarece SUA au capacitatea de a rade Iranul de pe suprafața pământului în 48 de ore.

„Eu azi am avut o intervenție exact pe această temă. După ce câțiva antevorbitori, n-am să spun din ce țări erau, se pregăteau să devenim mediatori ai conflictului Iran-SUA sau se pregăteau să înfierăm cu mânie proletară SUA, adică să fim de partea SUA, dar să le-o spunem în față "cum adică să se confrunte cu Iranul?". Niște penibilități!

Raportat la asta, trebuie să vă spun că am fost primul din 180 de europarlametari care am spus că e inadmisibil ca statele UE să vrea să dobândească calitatea de mediator. Mediator pentru ce? Noi suntem aliați ai SUA!

SUA au lichidat un șef terorist, unul din marii șefi teroriști ai acestui deceniu, omul care organizează loviturile teroriste, care nu sunt acțiuni ale armatei iraniene, în afara teritoriului. Trebuie să ne cerem scuze pentru asta cumva sau să spunem "SUA au greșit" sau să spunem că România e în pericol? România a fost în pericol cu Iranul până să aibă scut la Deveselu.

Eu am cerut ca poziția noastră să fie de deplină solidaritate cu SUA, să lăsăm problema medierii că despre ce poveste cu medierea? Parcă zilele astea toți am luat-o razna!

Vorbim despre medierea între două superputeri cumva? Una SUA, alta Iran? Păi, hai să venim la realitate! Dacă SUA își pun mintea cu Iranul, îl rad de pe fața pământului în 48 de ore. Asta e diferența de calibru, de potențial militar", a explicat Traian Băsescu, la B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel