Traian Băsescu: „Am pierdut bătălia cu epidemia. România nu era pregătită să îi primească pe românii din Italia și Spania“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Realitatea Plus
Sursa foto: captură Realitatea Plus

Traian Băsescu a făcut o serie de declarații alarmante cu privire la pandedmia de coronavirus la nivelul României.

Fostul președinte al României spune că în câteva săptămâni, în România situația va fi chiar dramatică.

„România nu era pregătită să îi primească (n.r. pe românii din diaspora). Ne furăm căciula. Știm toți că acum o lună si jumătate au intrat 30.000 - 40.000 de români din Italia, când nu i-a întrebat nimeni. Atunci când  am făcut eu afirmația că nu e scară la avioane... România nu era pregătită să îi primească. Nu era pregătită de carantină, nu era pregătită de izolare. Au mai venit 20.000 - 30.000 tot din zone roșii sau galbene din Spania și acum ne amăgim cu teste pe care le facem. Situația este mult mai rea!“, a afirmat Traian Băsescu în direct la Realitatea Plus.

Citește și: Traian Băsescu, mesaj pentru românii din Italia: „Dragilor, avioanele cu care ați venit nu au scară, ÎNAPOI!"

Întrebat dacă nu cumva seamănă panică prin mesajul transmis, fostul președinte a declarat că preferă ca românii să fie mai panicați și să respecte izolarea impusă de autorități, decât să fie păcăliți. „Dacă se panichează, o să stea în casă, izolați. Că acum e singura armă pe care o avem: izolarea“.

„Noi am pierdut bătălia cu epidemia. Puteam să o avem mult mai bine strunită, controlată pentru că am avut șansa uriașă ca întâi să se întâmple în Italia și în Spania. La noi a venit importată epidemia și puteam să o controlăm, să îi dăm dimensiuni mici de genul celei din Coreea de Sud și nicidecum dimensiuni pe care eu estimez că le vom avea peste două-trei săptămâni. Estimez un număr foarte mare de oameni îmbolnăviți. Să sperăm că ne vor ajunge paturile de spital dotate cu ventilatoare, dar mă tem că și acolo mințim cu nerușinare. M-am săturat de minciunile astea!”, a precizat Băsescu care a adăugat că e de părere că numărul celor infectați va crește foarte mult.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel