Tragedie într-o familie din Buzău: o femeie a murit, iar fiica ei se află în stare gravă, la spital, după un incendiu într-un apartament

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O femeie în vârstă de 95 de ani din municipiul Buzău şi-a pierdut viaţa şi o alta de 65 de ani a fost resuscitată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de luni spre marţi într-un apartament. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, echipajele au fost solicitate să intervină în cartierul Broşteni din municipiul Buzău în jurul orei 01,00. În momentul în care au ajuns la faţa locului, în apartamentul aflat la etajul trei, pompierii au descoperit o femeie de 95 de ani carbonizată şi o alta, fiica persoanei decedate, în vârstă de 65 de ani, care se afla în stop cardio-respirator în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Încă nu se știe ce a generat incendiul, însă vecinii cred că totul a pornit de la o candelă lăsată aprinsă pentru bătrână. Cert este că, la pătrunderea pompierilor în locuință, nonagenara era deja decedată, în timp ce fiica ei se afla în stop cardio-respirator.

Tragedie într-o familie din Buzău: o femeie a murit, iar fiica ei se află în stare gravă, după un incendiu

 

Echipajul SMURD a procedat la manevre de resuscitare, iar femeia a fost ulterior stabilizată şi transportată de urgenţă la spital. Potrivit ISU Buzău, intervenţia s-a desfăşurat pe durata a două ore. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autoscară, un autoturism de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

Din cauza fumului care inundase casa scării, mai mulți locatari ai blocului I1 B și-au părăsit locuințele până la venirea pompierilor. În jurul orei 02:30, situația a revenit la normal.

''Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din bloc, ca urmare a faptului că focul a cuprins canapeaua pe care se aflau cele două femei şi ardea mocnit doar în încăpere'', a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu.

Locatarii au sesizat pompierii abia după ce au simţit miros de fum în sistemul de aerisire. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei candele aprinse, care a fost lăsată nesupravegheată. Medicii de la SJU Buzău sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire în cazul femeii de 65 de ani. Se află în stare critică şi este intubată, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel