TRAGEDIE în Marea Mediterană: Cel puțin 39 imigranți morți

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură fr.africanews.com
Sursa foto: captură fr.africanews.com

Cel puțin 39 de imigranți au murit după ce două bărci s-au scufundat în Tunisia în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană ca să ajungă pe insula italiană Lampedusa. 

Toți cei morți provin din țările din Africa subsahariană, a declarat marți Mohamed Zekri, purtătorul de cuvânt al ministerului apărării din Tunisia, potrivit aljazeera.com.

Paza de coastă a salvat alte 165 de persoane care se aflau la bordul bărcilor care se îndreptau către insula italiană Lampedusa, a adăugat el. Căutarea mai multor supraviețuitori a fost în largul coastei orașului port Sfax.

Linia de coastă de lângă Sfax a devenit un punct principal de plecare pentru oamenii care fug de conflict, persecuție și sărăcie în Africa și Orientul Mijlociu și caută o viață mai bună în Europa.

 

Peste 20.000 de oameni au murit în Mediterana din 2014

 

În 2019, aproximativ 90 de persoane din națiunile africane s-au înecat atunci când barca lor s-a răsturnat în largul coastei tunisiene după ce a plecat spre Europa din Libia.

Anul trecut a înregistrat un val de bărci improvizate care au încercat să traverseze centrul Mediteranei, cea mai mortală rută pentru oamenii care încearcă să ajungă în Europa.

Între 1 ianuarie și 21 februarie, aproximativ 3.800 de persoane au ajuns în Italia pe mare, inclusiv aproape 1.000 prin Tunisia și 2.500 prin Libia învecinată, potrivit agenției Națiunilor Unite pentru refugiați.

În februarie, 22 de persoane de diferite naționalități africane care au plecat din Sidi Mansour, lângă Sfax, au dispărut pe mare, în timp ce 25 au fost salvate de marina tunisiană la aproximativ 100 km de Lampedusa. Un corp a fost recuperat.

Organizația Internațională pentru Migrație spune că peste 20.000 de oameni au murit în Mediterana din 2014.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel