Tort Mimoza fără zahăr și fără făină. Un desert perfect pentru cei care țin la siluetă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
tort mimoza
tort mimoza

Astăzi vă prezentăm un desert gustos și ușor de făcut, pe care chiar îl pot mânca și cei care țin a siluetă. Este un desert ușor deoarece baza este făcută fără lapte, fără smântână și fără unt. În plus, crema este făcută cu iaurt grecesc, îndulcit cu puțină stevia. Prin urmare, veți avea nevoie doar de câteva ingrediente și toate la un cost redus și foarte mic, iar în rezultat veți avea un desert delicios. Întrucât este vară, puteți înfrumuseța desertul cu fructe tipice de sezon, cum ar fi afinele.

Acest tort este perfect pentru a fi servit cu rudele și prietenii și familia. În plus, este perfect și ca gustare gustoasă pentru copiii. De asemenea, este ideal să vă bucurați de acest tort alături de prieteni, la o pauză într-o după-amiază, alături de un pahar de ceai rece.

 

Ingrediente pentru blat:

2 oua medii,

70 g de stevia,

140 g de fulgi de ovăz 

coaja unei lămâi,

70 g făină de orez,

160 g lapte de migdale,

8-10 g praf de copt.

 

Ar putea să vă placă și: Tort Mimoza, rețeta tradițională de 8 martie în Italia: Cel mai feminin și pufos preparat

 

Ingrediente pentru cremă:

iaurt grecesc,

aromă de vanilie,

50 g stevie.

Timp de gătit - 45 de minute, timp de stat la frigider -  2 ore.

 

Tort Mimoza fără zahăr și fără făină. Un desert perfect pentru cei care țin la siluetă. Pregătirea

 

Fulgii de ovăz măcinați fin se amestecă cu făina de orez, cu coaja de lămâie, praful de copt și stevia. Toate ingredientele se amestecă apoi cu ouăle bătute cu laptele de migdale până când veți obține o compoziție uniformă.

 

Citiți și: Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere

Aluatul se toarnă într-o matriță cu diametrul de 16 cm, unsă  cu puțin ulei. Dacă este necesar, nivelați suprafața și coaceți la 180 de grade timp de 45 de minute.

 

Ar putea, de asemenea, să vă placă: Tiramisu ușor de vară. Simplu și rapid, ca să te bucuri imediat de acest desert senzațional. Cu acest truc va fi irezistibil

După ce blatul s-a copt, lăsați-o să se răcească. Ajuns la temperatura camerei, blatul se transferă pe un platou și se taie în trei  discuri. Pentru cremă amestecați iaurtul grecesc cu stevia și esența de vanilie

Așezați prima foaie de blat pe platou și acoperiți-o cu crema de iaurt. Repetați operațiunea până terminați cele trei foi. Suprafața torului trebuie să fie acoperită cu cremă. Tortul se dă apoi la frigider cel puțin 2 ore. Înainte de a fi servit, tortul poate fi decorat cu afine sau felii de fructe. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel