Tort Kinder felie de lapte. Ai nevoie de doar câteva ingrediente iar rezultatul e fabulos

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Tort Kinder felie de lapte. Ai nevoie de doar câteva ingrediente iar rezultatul e fabulos
Tort Kinder felie de lapte. Ai nevoie de doar câteva ingrediente iar rezultatul e fabulos

Tortul Kinder felie de lapte este o prăjitură delicioasă și foarte populară, preparată din două straturi de aluat de biscuiți cu cacao, umplut cu cremă de lapte și miere. 

Moale și perfect pentru gustările de celor mici și mari, acest tort Kinder felie de lapte este foarte ușor de preparat: pentru a-l face acasă nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și obții un rezultat excelent, cu nimic mai prejos decât celebrul produs din supermarket.

Este o rețetă la îndemâna oricui, chiar dacă necesită un pic de timp pentru diferitele etape.

Ingrediente

 

Pentru aluatul de biscuiți ai nevoie de:

- 3 albușuri mari

- 3 gălbenușuri mari

- 75 g zahăr pudră

- 30 g ulei de porumb

- 15 g cacao amară

- 20 g 00 făină

- 1 vârf de cuțit de sare

Pentru crema de lapte ai nevoie de:

- 150 g smântână proaspătă (neîndulcită)

-  50 g lapte condensat

- 10 g de miere de flori sălbatice

- 2 g gelatină

Tort Kinder felie de lapte. Mod de preparare

 

Se bat albușurile de ou cu zahărul și un vârf de cuțit de sare, până când devin tari și lucioase. Se adaugă gălbenușurile de ou ușor bătute, amestecând de jos în sus.

Adăugați făina cernută și cacaua, amestecând constant pentru ca amestecul să nu se dezintegreze. În cele din urmă se toarnă uleiul.

Se toarnă amestecul într-o tavă de 20x30 cm tapetată cu hârtie de copt.

Se nivelează bine și se coace aluatul de biscuiți în cuptorul preîncălzit la 180° pentru aproximativ 15 minute.

Se scoate din cuptor, se întoarce cu susul în jos pe o foaie de hârtie de copt și se sigilează cu folie de aluminiu.

Se lasă să se răcească. Pentru ca acest tort kinder felie de lapte să fie complet, e nevoie și de cremă.

Citește și: Chec cu lapte și miere. Un desert de poveste scos direct din cărțile cu basme

Cum preparăm crema de lapte

 

Se înmoaie gelatina în apă rece și se bate frișca. Într-un bol, amestecați mierea și jumătate din laptele condensat.

Se încălzește cealaltă jumătate de lapte, se lasă să se răcească și se adaugă în bolul cu lapte și miere.

Încorporați ușor crema, amestecând de jos în sus, până când obțineți o cremă omogenă [5].

Se îndepărtează folia de pe aluatul de biscuiți, apoi se împarte în două pe latura cea mai lungă.

Umpleți una dintre jumătăți cu crema de lapte, întinzând-o bine cu o spatulă. Se înfășoară din nou cu folie alimentară și se lasă să se întărească în frigider timp de cel puțin 4 ore.

Se taie în dreptunghiuri de aproximativ 4-5 cm lățime și se servește.

Poftă bună!

Vezi și: Paste carbonara - rețeta tradițională din Italia. Fără smântână și alte bazaconii

Sfaturi pentru a obține cel mai bun tort Kinder felie de lapte

 

Feliile de lapte pot fi păstrate la frigider timp de 2-3 zile învelite în folie alimentară sau le puteți congela timp de 1-2 luni.

Înainte de a tăia aluatul de biscuiți umplut în dreptunghiuri, trebuie să îl lăsați să se întărească în frigider cel puțin 3-4 ore sau o oră în congelator.

Aluatul de biscuiți trebuie înfășurat în folie alimentară imediat ce iese din cuptor, pentru ca umezeala să îl păstreze moale.

Dacă preferați, puteți aromatiza crema acestui tort Kinder felie de lapte cu o linguriță de extract de vanilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel