Chec cu lapte și miere. Un desert de poveste scos direct din cărțile cu basme

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Chec cu lapte si miere. Un desert de poveste
Chec cu lapte si miere. Un desert de poveste

Chec cu lapte și miere este o prăjitură moale, cu un gust autentic și o aromă delicată, care va încânta pe oricine stă la masă, indiferent de vârstă.

Delicios dimineața, însoțit de o ceașcă de ceai sau de lapte cald, acest chec cu lapte și miere este perfect și pentru a ne răsfăța, mai ales odată cu sosirea primelor zile cu temperaturi mai scăzute.

Aluatul nu are unt, fiind înlocuit cu lapte și ulei de floarea soarelui, și este ușor și moale datorită adaosului de amidon de cartofi.

Ingrediente (pentru o tavă de 28x10)

 

- 3 ouă

- 120 g zahăr pudră

- 150 g lapte

- 80 g de ulei de floarea soarelui

- 100 g miere

- 150 g Făină 00

- 100 g amidon alimentar din cartofi

- 16 g praf de copt

Vezi și: Crema catalana, rețeta originală. Oricine gustă acest desert exclamă negreșit „Oleeeee!”

Chec cu lapte și miere. Mod de preparare

 

Pentru a pregăti acest chec cu lapte și miere, spargeți ouăle într-un castron mare și adăugați zahărul pudră. Bateți bine aceste două ingrediente cu un mixer electric până când amestecul devine ușor și cremos.

Apoi se toarnă laptele și uleiul de floarea soarelui.

Aromatizați cu miere (pentru un gust mai puternic puteți opta pentru miere de castane).

Se cerne și se adaugă făina, amidonul de cartofi și praful de copt. Întotdeauna recomandăm să adăugați ingredientele în ploaie, pentru a evita formarea de cocoloașe enervante.

Se amestecă totul bine pentru a obține un aluat neted și uniform.

Citește și: Paste carbonara - rețeta tradițională din Italia. Fără smântână și alte bazaconii

Se transferă amestecul într-o formă de tort de 28x10 cm unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de aproximativ 30-40 de minute.

Se verifică dacă s-a copt cu testul scobitorii: dacă dacă o introduceți în mijlocul prăjiturii și aceasta iese uscată, prăjitura este gata.

Se lasă să se răcească complet înainte de a o scoate din formă, apoi se pudrează cu un praf de zahăr vanilat.

Poftă bună!

Trucuri

 

Dacă nu aveți o formă potrivită de chec, puteți prepara această rețetă și într-o formă de tort cu diametrul de 22-24 cm.

Pentru ca acest chec cu lapte și miere să fie și mai delicios, adăugați 150 g de ciocolată sau ciocolată tocată în aluat, sau aromatizați-o cu scorțișoară și coajă rasă de lămâie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel