Tort de orez cu cacao. Un desert original, ușor de făcut șu cu doar 140 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tort de orez cu cacao. Un desert original, ușor de făcut și cu doar 140 de calorii
Tort de orez cu cacao. Un desert original, ușor de făcut și cu doar 140 de calorii

Prepararea unui desert îți poate lua mult timp și necesită și abilități culinare. Nu se întâmplă așa însă cu această rețetă. Azi vorbim despre un desert cu un gust delicios. Aveți nevoie de un minim de ingrediente pentru un rezultat excepțional.  Cu siguranță, acest desert vă va cuceri! Este vorba despre Tort de orez cu cacao, un desert original, ușor de făcut și cu doar 140 de calorii.

Acestea sunt ingredientele necesare:

un litru de lapte de migdale; 

200 de grame de orez; 

250 de grame de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi;

două ouă;

o lingură de cacao,

scorțișoară,

coaja rasă a unei portocale;

 esență de rom; 

îndulcitor lichid.

 

 

Tort de orez cu cacao. Un desert original, ușor de făcut și cu doar 140 de calorii. Pregătirea

 

Puneți la fiert laptele de migdale într-o cratiță. Adăugați apoi orezul și gătiți-l timp de o jumătate de oră, la foc mic. Când orezul este gata, stingeți aragazul și turnați câteva picături de îndulcitor lichid și amestecați bine cu o lingură de lemn. În acest moment se încorporează coaja de portocală rasă, amestecând bine. Oala se acoperă cu un capac și se lăsă să se răcească.

 

Vezi și: Biscuiți crocanți de ciocolată. Aveți nevoie de două ingrediente pentru un desert delicios, cu doar 50 de calorii

 

Acum luați iaurtul și turnați-l într-o bol. Adăugați cacao, scorțișoară și puțin îndulcitor lichid, amestecați și apoi gustați, pentru a verifica dacă totul este dulce. Ulterior, se adaugă două picături de esență de rom, se amestecă, se adaugă ouăle și orezul fiert se amestecă din nou până se obține un amestec catifelat și omogen.

 

Vă sugerăm și: Prăjitura cu apă. Este gata într-o clipa și cu doar 170 de calorii

 

În acest moment, se ia o tavă de copt, care se unge cu unt și se tapetează cu făină. Compoziția pregătită se transferă în tava de copt și se dă la cuptor aproximativ cincizeci de minute, la 180 de grade. Pentru a verifica dacă este gata, puteți face testul clasic al scobitorii. Dacă scobitoarea iese umedă, tortul trebuie lăsat în cuptor încă câteva minute.

 

Încercați și: Desert delicios cu Nutella, fără unt și fără coacere. Este gata în 5 minute și are doar 150 de calorii

 

Când tortul este gata, scoateți-l din cuptor și ornați-l cu zahăr pudră, cacao sau scorțișoară. Se poate păstra la frigider 2 sau 3 zile, iar rece are un gust și mai bun!  Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel