Tort de mălai. O rețetă ușoară și o explozie de gust la care nu te-ai fi așteptat niciodată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Tort de mălai. O rețetă ușoară și o explozie de gust la care nu te-ai fi așteptat niciodată
Tort de mălai. O rețetă ușoară și o explozie de gust la care nu te-ai fi așteptat niciodată

Tort de mălai. Rețetă ușoară și cu un gust care îți va năuci simțurile.

Ai poftă de o prăjitură dulce și pufoasă și nu ai timp sau chef să gătești? Atunci încercați acest tord rapid, cu mălai - veți fi surprinși de cât de ușoară și de gustoasă este această rețetă. Dacă nu ați mâncat niciodată o prăjitură cu acest ingredient sănătos, poate că îl veți încorpora în rețetele dumneavoastră preferate. Cei mai tineri membri ai gospodăriei pot ajuta la prepararea ei, ceea ce va fi o după-amiază minunată de gătit în familie. În plus, aceștia vor aprecia mult mai mult rezultatul final.

Făina de porumb este mai bogată din punct de vedere nutrițional decât făina obișnuită. Acesta furnizează fibre și grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași polinesaturați, precum și vitamine și minerale, în special vitamina A, acid folic (vitamina B9), caroteni, magneziu, potasiu și calciu. 

Ingrediente:

2 căni de făină de porumb
1 și ½ căni de zahăr
1 cană de făină de grâu
2 căni de lapte
½ cană de ulei de porumb
3 ouă
1 lingură de praf de copt
1 linguriță de fenicul (opțional)


Pentru sirop (opțional):

1 cană de zahăr pudră
2 linguri de suc de lămâie
2 linguri de apă

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 


Tort de mălai. Pregătirea pas cu pas:

 

- Se pun toate ingredientele în cana blenderului, cu excepția prafului de copt, și se amestecă până se obține o pastă cremoasă.
- Se transferă într-un bol, se adaugă praful de copt și se amestecă cu mișcări învăluitoare.
- Pregătiți siropul combinând zahărul, sucul de lămâie și apa într-un bol. Se amestecă bine și se lasă deoparte.
- Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și se netezește cu o spatulă.
- Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie timp de aproximativ 20 de minute.
- Cu câteva minute înainte de a scoate prăjitura din cuptor, se toarnă siropul peste prăjitură.
- Se lasă să se răcească și se savurează.


În această prăjitură rapidă, siropul este opțional, dar este un bun adaos clasic la prăjiturile simple, foarte ușor de făcut. Dacă nu aveți timp sau dacă preferați să nu o faceți, puteți înlocui acest topping prin simplul presărare de zahăr pudră deasupra.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de tort cu mălai, sigur îți va plăcea și rețeta de chec cu nuci și mălai. Rețeta unui desert ca la bunica. Vă veți aminti de gustul copilăriei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel