Tort cu banane și nucă de cocos. O delicatesă pufoasă, parfumată și dulce ca mierea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tort cu banane și nucă de cocos. O delicatesă pufoasă, parfumată și dulce ca mierea.
Tort cu banane și nucă de cocos. O delicatesă pufoasă, parfumată și dulce ca mierea.

Dacă nu ai gustat încă tortul cu banane și cu nuca de cocos, este timpul să o faci. Te așteaptă o delicatesă pufoasă, parfumată, dulce ca mierea. Te va duce cu gândul în sudul statului american New Orleans. 

Tort cu banane și cu nuca de cocos. Ingrediente pentru blat:

185 g unt topit

180 g zahăr,

230 g făină,

2 lingurițe pline de praf de copt,

1 linguriță de scorțișoara măcinată,

praf de sare,

3 ouă,

3 banane de mărime medie coapte,

250 ml lapte de cocos,

50 g nucă de cocos rasă

 

Tort cu banane și cu nuca de cocos. Ingrediente pentru cremă.

 

3 albușuri,

200 g zahăr,

75 ml apă,

1 linguriță suc de lămâie,

vârf de cuțit de sare,

1 linguriță extract de vanilie,

așchii de nucă de cocos, proaspăt răzuită pentru ornat

 

Tort cu banane și nucă de cocos. O delicatesă pufoasă, parfumată și dulce ca mierea. Pașii de urmat

 

În primul rând, preîncălziți cuptorul la 180° C. Puneți untul moale  și zahărul în castronul robotului de bucătărie și mixați la viteză mare, până obțineți o compoziție cu o culoare deschisă. Reduceți viteza și adăugați, treptat, ouăle, bananele zdrobite, făina, praful de copt, scorțișoara și praful de sare.

 

Vedeți și: Raffaello cu dovleac și nucă de cocos: o delicatesă cu adevărat ușoară. Desertul va dispărea de pe masă într-o clipă

 

La final, adăugați laptele de cocos și nuca de cocos rasă și amestecă ușor. Împărțiți aluatul în două forme de copt cu margini detașabile, care au fost unse cu unt, iar fundul tapetat cu hârtie de copt. Coaceți blatul aproximativ 30-40 de minute, până când aluatul este copt complet. Faceți testul scobitorii pentru a vă asigura că blatul este gata.

 

Vă sugerăm și: Tort magic din doar două ingrediente. Nu ți-ai fi imaginat niciodată așa ceva

 

Scoateți cele două foi de blat din cuptor și lăsați-le să se răcească. După 10 minute, îndepărtați cu grijă marginile formei și lăsați-o să se răcească complet.

Vom pregăti fulgii de nucă de cocos. Răzuim o bucată de nucă de cocos proaspătă cu o racletă ascuțită și punem fulgii, în cuptorul preîncălzit, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de aproximativ opt minute. Il scoatem și îl lăsăm să se răcească.

Puteți face și: Desert Oreo, gata într-un minut. Este atât de delicios, încât toată lumea va cere rețeta 

 

Între timp vom pregăti crema. Puneți apa, zahărul, albușurile, zeama de lămâie și praful de sare într-un vas mai adânc din sticla, rezistent la căldură, care se așează peste o oala cu apa clocotita. Apa nu trebuie să atingă vasul. Amestecați ingredientele cu un mixer manual, aproximativ șapte minute. Se ia vasul de pe foc și se mai bate vreo trei minute până când cream devine deasă și consistentă.

 

Ar putea să vă placă și: Am găsit cel mai ieftin tort fără coacere. E cu biscuiți și banane și e delicios

Odată ce cele două foi de blat s-au răcit, le scoateți din tăvi. Puneți  prima foaie de blat pe un platou de servire sau pe un suport de prăjitură și întindeți deasupra aproximativ o treime din cremă.

Așezăm apoi al doilea blat și continuați să întindeți generos cremă pe suprafața tortului și de-a lungul marginilor verticale ale acestuia. În mod ideal, lăsați frigiderul să stea la frigider de cel puțin 30 de minute. Întindeți fulgii de nucă de cocos deasupra prăjiturii înainte de servire. Serviți desertul cu ceai sau cafea. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel