Raffaello cu dovleac și nucă de cocos: o delicatesă cu adevărat ușoară. Desertul va dispărea de pe masă într-o clipă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ciocolată cu dovleac și nucă de cocos. o delicatesă cu adevărat ușoara
Ciocolată cu dovleac și nucă de cocos. o delicatesă cu adevărat ușoara

Când mergem la cumpărături găsim mereu dovleac în raionul de fructe și legume. De obicei îl cumpărăm cu entuziasm, atrași de culoarea lui strălucitoarea. Apoi, ne dăm seama că este într-adevăr mult, un dovleac întreg. În majoritatea cazurilor îl punem la congelator, iar apoi îl aruncăm.  Pentru a o evita risipa am găsit o modalitate alternativă de utilizare a dovleacului. Astăzi vom învăța să facem ciocolată delicioasă, Raffaello, cu dovleac și nucă de cocos, un desert foarte simplu care va uimi pe toată lumea.

Raffaello cu dovleac și nucă de cocos: o delicatesă cu adevărat ușoară. Desertul va dispărea de pe masă într-o clipă

Ingrediente

 

- 100 de grame de dovleac

- patru linguri de lapte condensat

- 2 linguri de miere (poate fi înlocuită cu zahăr pudră),

- 175 grame nucă de cocos rasă, din care 100 grame pentru aluat și 75 grame pentru acoperire,

o linguriță de scorțișoară (dacă ne place, altfel o putem elimina)

Omletă de dovleac și cartofi la cuptor: dietetică și foarte gustoasă. Doar 200 de calorii pentru o porție sățioasă

 

Raffaello cu dovleac și nucă de cocos: o delicatesă cu adevărat ușoară. Desertul va dispărea de pe masă într-o clipă. Pregătirea

 

Curățați dovleacul și tăiați-l cubulețe, fierbeți-l în puțină apă până devine moale, scurgeți-l și, când este complet uscat, transformați-l într-un piure cu o furculiță sau cu un blender.

Deoarece excesul de apă poate strica aroma preparatului nostru, odată tocat, dovleacul trebuie pus într-o strecurătoare cu ochiuri foarte mici, astfel ca toată apa să se scurgă.

Vedeți și: Tort de ciocolată din doar două ingrediente. Un desert senzațional fără făină, unt, ouă și lapte

Turnam piureul într-un bol si apoi adăugăm toate celelalte ingrediente, amestecând foarte bine, astfel încât să se amestece uniform. Trebuie să obținem o consitență din care pot fi create biluțe destul de compacte.

Puteți prepara și: Cea mai tare prăjitură cu ciocolată fără coacere e gata în câteva minute. Copiii te vor iubi pe loc, adulții vor exclama "Wow!"

Dacă amestecul pare prea moale nu vom face altceva decât să adăugăm nucă de cocos. Dacă în schimb pare prea solid adăugăm lapte condensat și miere. După ce găsim consistența potrivită, începem să formăm biluțele. Luăm puțină compoziție și o rulăm în palmă. Mărimea biluței trebuie să fie potrivită pentru a le consuma dintr-o mușcătură.

Vă sugerăm și: Dovleac, la cuptor, în stil sicilian. O rețetă originală, dezvăluită de bucătarii italieni. Un ingredient secret îi dă o savoare uimitoare

Odată gata, biluțele trebuie rostogolite prin nucă de cocos rasă, apoi le dăm la frigider pentru minim o oră. Dulciurile noastre sunt gata, însă se vor termina foarte repede de pe masă. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel