Topul celor mai ieftine cinci orașe din Spania pentru a cumpăra o casă: lista completă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Topul celor mai ieftine cinci orașe din Spania pentru a cumpăra o casă, lista completă
Topul celor mai ieftine cinci orașe din Spania pentru a cumpăra o casă, lista completă

Prețul locuințelor în Spania în luna noiembrie a fost în medie de 2.027 de euro pe metru pătrat, ceea ce reprezintă o creștere de 7% față de datele de anul trecut, potrivit cifrelor publicate de portalul Idealista, care a pregătit o listă cu cele cinci orașe spaniole unde casele sunt cele mai ieftine.

Cele mai multe dintre ele sunt situate în Castilla y León, dar orașul care ocupă poziția numărul unu este Lugo, cu un preț mediu de 1.259 de euro în noiembrie și 6,5 euro pe metru pătrat pentru închiriere. 

Lugo este cel mai vechi oraș din Galiția și se remarcă prin originile sale romane, reflectate în zidul său roman, una dintre cele mai mari atracții turistice și declarată Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 2000.

Al doilea cel mai ieftin oraș în care să locuiești este Palencia, care are în jur de 78.000 de locuitori și prețul mediu al locuințelor este de 1.295 de euro, cu 0,6% mai puțin decât în ​​august, în timp ce chiria este de 6,8 euro pe metru pătrat. 

Orașul Palencia este situat la 48 km de Valladolid și suprafața sa atinge 94,95 km². Localitatea poate fi văzută de pe dealul Otero, unde se află statuia lui Hristos, principalul punct de interes pentru turiști, relatează 20minutos.es.

 

León păstrează o imensa moștenire monumentală

 

Un alt dintre cele mai ieftine orașe spaniole pentru a cumpăra o casă este Zamora, cu un preț mediu de 1.113 euro și 6,1 euro pe metru pătrat dacă optezi pentru o casă de închiriat. 

Orașul Zamora, numit „cel bine îngrădit” pentru zidurile sale și platoul stâncos care îl înconjoară la sud, se remarcă prin arhitectura sa romanică reflectată în Catedrala din El Salvador și podul de piatră peste care trece râul Duero.

La nord se află León, un alt oraș dintre cele mai ieftine în care să locuiești, potrivit Idealista. Prețul mediu al locuinței este de 1.350 de euro, în timp ce chiria se ridică la 7,2 euro pe metru pătrat. 

León păstrează o imensa moștenire monumentală, de la catedrala gotică la Bazilica romanică San Isidoro sau Palatul renascentist San Marcos și modernista Casa de Botines, opera lui Gaudí. 

Pe locul cinci, cu un preț mai mare decât primele patru orașe, se află Soria. Prețul mediu al locuințelor ajunge la 1.563 de euro , iar chiria este de 8,2 euro pe metru pătrat. Orașul Soria este situat în partea centrală a nordului Spaniei și găzduiește Schitul San Saturio, la care se ajunge printr-o peșteră situată la picioarele sale. 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel