Topul celor mai fericite și al celor mai nefericite orașe și cartiere din Marea Britanie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
foto: freepik.com
foto: freepik.com

Rightmove, o companie din Marea Britanie care conduce cel mai mare portal imobiliar online din Marea Britanie, spune că Richmond-upon-Thames din Londra este cel mai fericit loc din UK. Winchester, Monmouth, Wokingham și Cirencester sunt, de asemenea, foarte bine cotate. 

Fiecare colț al Marii Britanii a fost clasat potrivit unui nou indice al fericirii, care arată cele mai fericite locuri de locuit - Richmond-upon-Thames din Londra fiind pe primul loc. Winchester în Hampshire, Monmouth în sudul Țării Galilor, Wokingham în Berkshire și Cirencester în Gloucestershire se află, de asemenea, în primele cinci locuri ale studiului realizat de Rightmove.

Alte clasări importante au fost Skipton din North Yorkshire, Hemel Hempstead din Hertfordshire, Kensington și Chelsea din Londra și St Ives din Cornwall.

Dar gândiți-vă la cei care locuiesc la doar 16 km de Richmond, în districtul Hillingdon din vestul Londrei, care este cel mai puțin fericit loc dintre toate cele 218 zone.

Celelalte zone aflate în ultimele cinci locuri ale listei sunt Slough din Berkshire, Bradford din West Yorkshire, Croydon din sudul Londrei și Rotherham din South Yorkshire.

Rightmove a precizat că Richmond a ocupat primul loc, fiind singura dată când o localitate din Londra a ajuns în fruntea "Indexului fericirii acasă", care se află acum în al 12-lea an. 

Top 20 cele mai fericite locuri de locuit din Marea Britanie 

 

Richmond upon Thames - Locul întâi

Winchester - Locul doi

Monmouth - Locul trei

Wokingham - Locul patru

Cirencester - Locul cinci

Skipton - Locul șase

Hemel Hempstead - Locul șapte

Kensington și Chelsea - Locul opt

St Ives - Locul nouă

Hexham - Locul zece

Leigh on Sea - Locul unsprezece

Harrogate - Locul doisprezece

Clacton on Sea - Locul treisprezece

Kendal - Locul paisprezece

Galashiels - Locul cincisprezece

Weymouth - Locul șaisprezece

Woodbridge - Locul șaptesprezece

Anglesey - Locul optsprezece

St. Albans - Locul nouăsprezece

Stourbridge - Locul douăzeci

Cei care locuiesc „la țară“, mai fericiți decât cei din mijlocul urbei

 

Experții au adăugat că poziția Monmouth pe locul trei a fost pentru prima dată, după 2018, când o zonă din Țara Galilor a intrat în top trei, în timp ce Galashiels a fost cel mai fericit loc din Scoția pentru al doilea an consecutiv.

Studiul arată că locuitorii din mediul rural sunt mai fericiți decât cei din orașe, în special cei care locuiesc în apropierea unui parc național sau a unor peisaje naționale, cunoscute anterior, până luna trecută, sub denumirea de zone de frumusețe naturală excepțională.

Rezidenții care locuiesc în apropierea pădurilor, a munților, a coastei sau a unui râu au fost considerați mai fericiți în zona lor decât cei care locuiesc într-o zonă urbană.

Indexul "Happy at Home" chestionează locuitorii cu privire la ceea ce simt în legătură cu zona lor, iar anul acesta au fost chestionați 26 000 de respondenți, potrivit Daily Mail.

Sentimentul de mândrie, de apartenență și de comunitate contribuie la fericirea de-acasă

 

De asemenea, raportul a constatat că sentimentul de mândrie, de apartenență și de comunitate este cel mai probabil să contribuie la sentimentul de a trăi fericit într-o zonă. 

Acestea au fost considerate mai importante decât accesul la transportul public, la școli și la locuri de muncă.

Aproape una din trei persoane (30%) crede că ar fi mai fericită dacă ar locui în altă parte, acest grup fiind cel mai probabil să vrea să se mute în sud-vestul țării.

Persoanele care aspiră să locuiască într-o zonă nouă au declarat că doresc să fie mai fericiți, să se mute într-o casă mai mare sau să se bucure de o schimbare a stilului de viață.

De asemenea, este mai probabil ca acest grup să fie mai tânăr (18-34 de ani), să locuiască în prezent într-o zonă urbană sau urbanizată sau să provină din Londra, East Midlands sau West Midlands.

Reducerea dimensiunilor, reducerea costurilor cu energia și posibilitatea de a profita de munca la distanță pentru a locui într-un loc nou au fost, de asemenea, factori cheie pentru cei care au luat în considerare mutarea.

Top 20 cele mai triste locuri de locuit din Marea Britanie

 

Hillingdon

Slough

Bradford

Rotherham

Croydon

Newham

Barking și Dagenham

Luton

Dudley

Banbury

Brent

Newport

Oldham

Basildon

Rochester

Rochdale

Peterborough

Dartford

Middlesbrough

Ashford

'Rezultatele studiului din acest an evidențiază faptul că rezidenții continuă să aprecieze locuirea în apropierea spațiilor verzi și a frumuseții naturale, caracteristici care au devenit cu atât mai importante în timpul pandemiei. Având în vedere că mutarea într-o zonă care îi face fericiți este un motiv cheie pentru cei care își caută următoarea casă, evidențierea acestor tipuri de caracteristici din apropiere ar putea ajuta cu adevărat vânzătorii care doresc să atragă potențialii cumpărători.', potrivit lui Tim Bannister, expertul imobiliar al Rightmove

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel