Tocmai se lăsase de făcut curse internaționale: S-a aflat cauza leșinului șoferului autobuzului cu 30 de români, răsturnat la Sibiu

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Un autobuz cu 30 de români a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat în Sibiu. Șoferului i s-a făcut rău
Un autobuz cu 30 de români a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat în Sibiu. Șoferului i s-a făcut rău

Un autobuz Tursib s-a răsturnat, duminică, în apropierea Pieței Cibin din Sibiu după ce șoferului i s-a făcut rău. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Șoferul autobuzului a aflat cauza de la care a pornit criza din cauza căreia a leșinat. Românul a  mai povestit că până la finalul anului trecut făcea doar curse internaționale.

C.F. este șoferul care se afla duminică, 23 mai, la volanul autobuzului Tursib care a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în zona pasajului pietonal de pe malul Cibinului, pe strada Malului. El a povestit cum i s-a făcut rău și că totul s-a petrecut fără simptome care să-l prevină cu privire la ce avea să se întâmple și că nu a avut timp de reacție. Pur și simplu, din cauza unei dureri spontane și foarte puternice, a leșinat la volan. 

Românul în vârstă de 39 de ani, tată a doi copii și șofer cu o experiență de 15 ani în domeniu, a povestit pentru Turnul Sfatului că nimic din starea lui de sănătate, pe care o monitoriza la zi, nu prevestea ce avea să se întâmple.

Vezi și: Un autobuz cu 30 de români a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat în Sibiu. Șoferului i s-a făcut rău

De asemenea, povestește că a fost șofer pe autocar timp de 15 ani și nu a avut niciun singur accident, nici măcar unul minor. A fost timp de zece ani șofer la Atlassib și cinci ani la o altă firmă din țară. Toate plecările lui erau în străinătate. Pandemia de COVID-19 l-a forțat să-și dea demisia de la fostul loc de muncă, pentru că nu mai erau curse.

S-a aflat cauza leșinului șoferului autobuzului cu 30 de români, răsturnat la Sibiu

 

„Îmi amintesc că mergeam chiar încet pentru că erau multe persoane vârstnice în autobuz (...) când mă apropiam de primul semafor am văzut că era verde și dintr-o dată, am simțit o durere foarte mare a cărei intensitate nu știu să o explic în cuvinte, care pleca din spate către vezică. Mi s-a tăiat brusc respirația și din secunda următoare nu-mi mai amintesc nimic. (...) Probabil atunci am leșinat și am căzut pe volan. Mașinile de la semafor plecaseră, căci altfel aș fi intrat în ele”, povestește șoferul Tursib.   

Șoferul povestește că a fost preluat și transportat la spital. Acolo i s-au făcut toate analizele, inclusiv un computer tomograf și toate au ieșit bune. Singura problemă a fost o piatră la rinichi, pe partea stângă, care s-a mișcat și i-a provocat acea durere care a dus la leșin. 

Șofer: „până să mă angajez la Tursib am făcut numai curse în afara țării. Nu am avut niciodată niciun accident“

 

„Nu știam că am pietre la rinichi și nu am avut dureri sau crize până acum. Nu aveam idee cum sunt. Probabil din cauza posturii pe care o am la volan și a zdruncinăturilor zilnice, piatra s-a mișcat și am avut acea criză”, mai spune C.F. 

„Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am vrut să se ajungă acolo și îmi pare rău că toți cei care se aflau în autobuz au trecut prin ce au trecut, dar nu a fost ceva ce să pot controla. Nu am prevăzut nici durerea, nici leșinul. (...) Pe de altă parte, mă bucur enorm că nimeni nu a pățit nimic.

Vă spun sincer, sunt de 15 ani șofer și până să mă angajez la Tursib am făcut numai curse în afara țării. Nu am avut niciodată niciun accident. Nici măcar unul minor. Nici în ziua aceea nu am avut viteză, dar s-a întâmplat să am această criză”, mai spune șoferul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel