Aceasta tocăniţă de miel merge bine în zi de sărbătoare dar la fel de bine îi sta pe masă şi în celelalte zile. Ideală pentru cei care sărbătoresc Paștele.
Aceasta tocăniţă de miel merge bine în zi de sărbătoare dar la fel de bine îi sta pe masă şi în celelalte zile. Ideală pentru cei care sărbătoresc Paștele.
Ingrediente:
- 1 kg carne miel
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi
- 1 morcov
- o cutie de roşii tăiate
- ulei măsline
- sare,piper
- maghiran
- vin alb
Mod de preparare:
Tăiem ceapa, morcovul şi usturoiul mărunt, le punem la călit în ulei de măsline, le lăsăm până se înmoaie cam 6-7 minute după care adăugăm bucăţile de carne. Lăsăm carnea să se prăjească uşor după care stropim cu vin alb, adăugăm sare, piper şi măghiran. Amestecăm bine, punem roşiile din conservă şi eventual puţină apă călduţă, lăsăm să fiarbă la foc mic acoperite când e fiartă carnita, gustăm de sare după care putem servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Tagurile articolului:
Tocană de miel
Incendiul de pădure din Spania a scăpat de sub control și amenință mari orașe din zonă
Bogdan Bolojan /
17 aug 2025, 15:50
Incendiul de la Jarilla, aflat duminică în a șasea zi, a depășit toate estimările și este considerat „complet scăpat de sub control” pe flancul său nordic, amenințând direct orașele Plasencia, Hervás și Salamanca. Focul, care a mistuit deja aproximativ 9.000 de hectare de pădure și vegetație, a trecut granița cu Puerto de Honduras și se află la doar 7 kilometri de frontiera provincială Salamanca, ceea ce a determinat autoritățile din Castilia și León să fie alertate cu privire la posibila extindere a incendiului pe teritoriul lor.