Știrile serii, 8 august: Rămâi la curent cu cele mai importante informații ale zilei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Știri Diaspora îți prezint, pe scurt, cele mai importante informații apărute în cea de-a doua parte a zilei de sâmbătă 8 august 2020.

- Premierul italian Giuseppe Conte a semnat vineri noaptea un nou decret care prevede prelungirea măsurilor sanitare adoptate pentru stoparea răspândirii noului coronavirus.

- Dr. Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest, a postat pe pagina sa de Facebook o descriere în care se arată dezamăgit de felul cum arată România, încă de la intrarea în țară: „Un peisaj al ABANDONULUI, murdăriei și NEPĂSĂRII“: Fost ambasador al României, șocat de cum arată intrarea în țară.

- Ani de zile, o româncă stabilită la Torino a fost supus unor violențe greu de imaginat. După ultima bătaie cruntă primită de la soț, femeia și-a făcut curaj și a mărturisit totul: „am trăit într-o stare continuă de supunere psihologică și economică”.

- Anglia: Șofer român de camion, ÎNCERCUIT pe autostradă de ZECI de polițiști: Trafic BLOCAT ore în șir. Un șofer român de camion, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat de polițiști la finalul unei acțiuni pe autostrada M25, lângă  Brentwood, Essex, după ce mai multe persoane spun că au văzut migranți ieșind din remorca TIR-ului său.

- Poliția libaneză a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților care încearcă să treacă printr-o barieră pentru a ajunge la clădirea parlamentului din Beirut sâmbătă. În timpul protestelor declanșate de explozia devastatoare din această săptămână s-au auzit împușcături, relatează Reuters.

- „4.000 de MUNCITORI ROMÂNI lipsesc“: Viticultorii italieni din Veneto, disperați. Recoltarea, o mare necunoscută. Coldiretti (Confederația Națională a Fermierilor) Veneto este în pragul disperării. Anul agricol în domeniul vinificației și viticulturii pare compromis. Muncitorii români care veneau an de an să culeagă roadele lipsesc.

- Un român în vârstă de 40 de ani a murit în pădurea Sucht situată în Nord-estul Franței. Acesta era angajat al unei companii românești de exploatare forestieră, find detașat în Franța la momentul producerii accidentului mortal.

- Un important procesator de carne din Danemarca a anunţat sâmbătă oprirea activităţii la abatorul din Ringsted, aproape de Copenhaga, după descoperirea unui focar de coronavirus în rândul angajaţilor, relatează AFP.

- O mașină a fost lovită de  trenul Bistrița-Suceava, pe raza localității Teşna, comuna Coşna, azi, 08 august 2020, la ora 16:26,  a anunțat ISU ”Bucovina” Suceava. Șoferul, care era singur în mașină, nu a avut nicio șansă.

- Polițiștii de frontieră din județul Bihor au descoperit 14 migranți care se ascundeau într-un lan de porumb și așteptau momentul potrivit pentru a fugi în Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel