Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze. Ingredientul secret care face toți banii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze
Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze

Tiramisu este desertul național italian, iubit de toată lumea. De asemenea, acest desert este versatil în realizare. De fapt, tiramisu este un concept, care poate fi recreat la infinit de cofetari. În această rețetă vom prezenta cum poate fi schimbat un desert tradițional, datorită unui ingredient. Este o variație sublimă de tiramisu care îi va lăsa pe toți cu gura căscată. Este o variație de desert, perfectă pentru cei cărora nu le este frică să experimenteze.

 

Știm cu toții rețeta tradițională de tiramisu și toată lumea are propria rețetă unică.  Unii adaugă căpșune, unii - mango, iar alții folosesc ciocolată albă. Un ingredient important pe care mulți îl evită este vinul marsala, prezent în rețeta tradițională. Acest lichior se adăugă la crema de mascarpone pentru a elimina orice aromă de ouă și pentru a face desertul și mai delicios. Mulți evită băuturile alcoolice, în special, pentru că și copii servesc din acest desert minunat.

Astăzi vrem să vorbim despre un tiramisu special care ascunde o aromă foarte gustoasă. Pentru această rețetă avem nevoie de crema de whisky, care este dulce și gustoasă. Aceasta cremă de whisky trebuie adăugată la crema de mascarpone, mai ales că  aroma sa cremoasă se potrivește perfect cu crema și dă o notă specială.

Ingrediente: 

300 g de pișcoturi;

300 ml crema de whisky,

500 g mascarpone;

100 g smântână lichidă;

3 gălbenușuri;

¼ litru de cafea;

100 g zahăr;

1 mango copt;

suc de lămâie.

Trebuie să încerci și: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit

 

Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze. Cum se face

 

Pentru a pregăti tiramisu, putem începe cu crema. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul. Apoi adăugăm mascarpone,  smântână lichidă și crema de whisky, continuând să mixăm.

Puteți încerca și: Tort din ciocolată neagră și cafea. Desertul perfect cu care nu vei da greș niciodată

Tăiem mango curățat în cuburi mici și-l stropim cu sucul de lămâie. Apoi adăugăm bucățile de mango în cremă și amestecăm. 

Vedeți și: Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii

Acum putem începe să înmuiem pișcoturile în cafea și le aranjăm într-o tavă. Peste primul strat de pișcoturi înmuiate în cafea, adăugăm cremă din belșug. Urmează al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea și, apoi, iarăși un strat de cremă.

Ar putea să vă placă și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun

La final, suprafața desertului se decorează cu bucăți de mango tăiate într-un mod creativ, în funcție de preferințe.  Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel