Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior sau suc de portocale

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior de portocale
Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior de portocale

Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior de portocale. Acest desert este un adevărat triumf al gustului: un tiramisu delicios de portocale, moale și cremos, fără cafea, dar cu lichior. Dacă doriți puteți folosi suc de portocale.

Combinația dulce-acrișor va fi o surpriză plăcut pentru toată lumea de la masă. Este perfect după cină pentru a încheia cu stil o masă. Nu vă va dezamăgi nici servit ca și gustare, alături de un pahar de suc. Foarte ușor ș rapid de făcut, dar necesită o perioada de odihnă în frigider pentru a se întări.

Iată ingdedientele de care aveți nevoie:

500 gram de mascarpone,

3 ouă,

300 grame de pișcoturi,

180 grame de zahăr,

60 mil de lichior de amaretto sau suc de portocale,

250 ml de apă,

coaja de la o portocală.

 

Tiramisu delicios. Un desert cremos, fără cafea, dar cu lichior de portocale. Prepararea

 

Portocala se spală și se rade coaja, apoi se stoarce sucul. Acum pregătiți siropul pentru pișcoturi: Într-o cratiță se toarnă apă, sucul și 60 de grame de zahăr. Puneți cratița pe aragaz și fierbeți, amestecând continuu. Opriți focul și lăsați siropul să se răcească.

 

Încercați și: Prăjitură cu mere, pere și mascarpone. Fără ulei, fără unt și foarte delicioasă. Un ingredient secret o face irezistibilă

 

Separați gălbenușurile de albușuri în două boluri diferite. Mixați albușurile cu un praf de sare până devin pufoase. Apoi mixați gălbenușurile cu zahărul rămas până devin pufoase. Acum adăugați mascarpone, continuând să amestecați până obțineți un amestec omogen și compact. Adăugați albușurile, folosind o spatula și făcând mișcări de jos în sus.

 

Vă sugerăm și: Prăjitura cu cremă de portocale. Se face super rapid, iar rezultatul e garantat

 

Înmuiați pișcoturile în sirop și aranjați-le pe fundul unei tăvi. Acoperiți-le cu un strat de cremă de mascarpone, apoi așezați un alt strat de pișcoturi. Alternați straturile până când terminați toate ingredientele.

 

Vedeți și: Brioșe pufoase cu ricotta, portocale și lămâi. Ușor de făcut și extrem de delicioase. Doar 90 de calorii pentru o porție

Decorați suprafața cu coaja de portocală și puneți tava la frigider să se întărească pentru aproximativ o oră. Apoi serviți pe masă și bucurați-vă de toată aroma proaspătă a acestui desert unic! Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel