Prăjitură cu mere, pere și mascarpone. Fără ulei, fără unt și foarte delicioasă. Un ingredient secret o face irezistibilă

Nicoleta Baciu / 11 noi 2021, 17:33 Salveaza PDF Comentarii
Prăjitura cu mere, pere și mascarpone. Fără ulei, fără unit și foarte delicioasă. Un ingredient secret o face irezistibilă
Prăjitura cu mere, pere și mascarpone. Fără ulei, fără unit și foarte delicioasă. Un ingredient secret o face irezistibilă

Prăjitura cu mere, pere și mascarpone este un desert cu adevărat uimitor! Moale și bogată în fructe, dar fără unt sau ulei, această prăjitură va fi pe placul copiilor și nu numai. Oferiți-o la finalul unei cine cu prietenii, pe care îi veți uimi și le veți satisface pofta de ceva dulce și aromat. La micul dejun, această prăjitură îți oferă energia potrivită pentru a face față angajamentelor zilei. De asemenea, o puteți servi ca și gustare în timpul  zilei.

 

La prepararea acestei prăjituri aveți nevoie de puține ingrediente, de un un mixer, o tavă cu diametrul de 24 cm și un cuptor. Alcoolul folosit în rețetă este opțional, dar va da produsului un gust de neuitat. Nu vă faceți griji, deoarece alcoolul se va evapora în timpul gătitului.

 

Pentru acest desert minunat aveți nevoie de:

180 grame de zahăr,

3 ouă,

250 grame de făină,

250 grame de mascarpone,

1 plic de praf de copt, 

o lămâie, 

2 pere,

2 mere,

2 linguri de rom sau lichior de lămâie, ingredientul secret, care dă prăjiturii o aromă deosebită!

 

 

Prăjitura cu mere, pere și mascarpone. Fără ulei, fără unit și foarte delicioasă. Un ingredient secret o face irezistibilă. PREPARAREA

 

 

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Ungeți cu puțin ulei o tavă cu un diametru de 24 cm. Dacă doriți, puteți tapeta tava cu hârtie de copt, care trebuie umezită și stoarsă de apă, ca să adere mai bine de fund și margini. Se spala merele și perele, se curăță de coajă, se scot cotoarele, apoi de  taie cubulețe.

 

Vedeți și: Prăjitură de ciocolată, din 3 ingrediente. Fără ouă, smântână, unt și coacere. Un rezultat spectaculos cât ai zice pește

 

Puneți fructele tăiate cubulețe într-un bol și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Într-un castron, se pune mascarpone, care se mixează cu zahărul. Adăugați câte un ou, lămâia rasă și alcoolul, dacă se dorește.  Cerneți făina și praful de copt și adăugați-le în compoziție, amestecând cu mixerul electric.

 

Vă sugerăm și: Ștrudel cu mere, rețeta originală. Se prepară rapid, iar rezultatul e garantat

 

După ce obțineți un aluat neted și fără cocoloașe, introduceți fructele tăiate cubulețe și amestecați cu spatula. Transferați aluatul în tavă și coaceți timp de 50 de minute.

Faceți testul cu scobitoarea. Dacă este uscată, scoate tava din cuptor, iar dacă este încă umedă, continuați să gătiți încă 5 minute pe raftul de jos al cuptorului. Când este gata, scoateți tava din cuptor.

Citiți si:  Desertul care arată ca o picătură de ploaie. Are ZERO calorii și se face doar din două ingrediente banale

 

Prăjitura se lasă să se răcească, apoi se decorează  cu zahăr pudră. Serviți această prăjitura cu mere, pere și mascarpone, fără ulei, fără uni, care este extrem de delicioasă lângă o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy