Prăjitura cu cremă de portocale. Se face super rapid, iar rezultatul e garantat

Prăjitura cu cremă de portocale cu bază de pandoro
Prăjitura cu cremă de portocale cu bază de pandoro

Prăjitura cu cremă de portocale este un desert delicios, fiind un preparat perfect de pregătit în preajma Crăciunului, dar nu numai.

Prăjitura cu cremă de portocale are la bază pandoro, celebrul cozonac italian, care se umezește cu puțin lapte pentru a-l face mai moale. Umplutura este o cremă delicioasă și parfumată, aromată cu coajă și suc de portocale.

Ca orice prăjitură fărâmițată, prăjitura cu cremă de portocale este acoperită cu un strat de pandoro tocat mărunt. Are nevoie să stea doar câteva minute la cuptor și este gata.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 22 cm)

 

- 800 g de pandoro

- 3 gălbenușuri de ou

- 100 g zahăr

- 30 g amidon de cartofi

- 300 g lapte + după gust

- coaja rasă de la 2 portocale

- 200 g suc de portocale

 

Prăjitura cu cremă de portocale. Mod de preparare

 

Mai întâi de toate, pregătim crema de portocale. Se pun gălbenușurile de ou într-un castron cu zahărul și se amestecă cu un mixer manual.

Se încorporează amidonul de cartofi cernut și se amestecă rapid.

Între timp, puneți laptele într-o cratiță mică și aduceți-l la fierbere, aromatizându-l cu sucul și coaja rasă de portocală. Dacă este posibil, alegeți fructe netratate și spălați-le întotdeauna bine înainte de a le folosi.

Când dă în clocot, menținând focul mic, se adaugă amestecul de ouă și zahăr și se amestecă până se îngroașă.

Tăiem pandoro, încercând să obținem o felie lată de 6-7 cm înălțime, pe care o vom pune într-o formă cu balamale de 22 cm, cu fundul acoperit cu hârtie de copt.

Se adaugă alte bucăți mici de pandoro pentru a umple spațiile rămase goale, astfel încât să se obțină o bază solidă.

Vezi și: Cheesecake New York, un desert american fabulos. E senzație!

Se unge toată suprafața cu lapte, apoi, cu mâinile, se zdrobește puțin partea centrală unde se va adăuga umplutura.

Se toarnă crema de portocale, iar la final se acoperă totul cu bucăți de pandoro tocate.

Apăsăm ușor cu mâinile pentru a compacta amestecul și coacem în cuptorul preîncălzit la 190° timp de 6-7 minute dacă este ventilat sau timp de 8-9 minute dacă este static.

Se lasă să se răcească complet înainte de servire.

Se păstrează prăjitura cu cremă de portocale la frigider pentru maximum 2-3 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy