TIR-uri blocate și mașini înzăpezite. Autoritățile, luate prin surprindere de prima zăpadă din România

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Mari probleme în trafic, după prima zăpadă care a căzut în România. Cele mai probleme au fost pe drumul care leagă Urziceniul de Buzău. 

În ultimele ore au fost semnalate numeroase situaţii în care TIR-uri au derapat şi au blocat tronsoane din Drumul Naţional 2, Drumul European 85, iar poliţiştii rutieri au reluat insistent apelurile către şoferi să nu plece la drum în zonele afectate de viscol, fără să aibă maşinile şi în special camioanele echipate în mod corespunzător. Intervenţia echipajelor de deszăpezire se face cu greutate, din cauză că s-au format coloane lungi de maşini, iar cea mai dificilă situaţie pare să fie între Urziceni şi Buzău.

Tot în judeţul Buzău, un autobuz cu călători a rămas blocat între localităţile Luciu şi Ruşeţu, iar cele 25 de persoane au fost salvate de angajaţii ISU.

Blocaje în trafic, pe drumuri cu zăpada de până la un metru, au fost semnalate şi în judeţul Vrancea, iar Poliţia Rutieră a decis închiderea unor sectoare de drum din cauza zăpezii viscolite - DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, iar pe DN 2N, tronsonul Bogza-Dumbrăveni. Şi în Buzău s-au închis în seara zilei de vineri sectorul dintre Râmnicu Sărat şi Băile de pe DN 22, iar pe DN 2C Costeşti-Padina a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu greutatea mai mare de 3,5 tone, relatează Rador. 

 

Drumuri înzăpezite în România. CNAIR zice șoferilor să rămână acasă 

 

"Facem apel la toți conducătorii auto să nu mai circule pe DN2 (E85) până când utilajele CNAIR nu vor finaliza intervențiile. În acest moment blocajele create de autovehiculele staționate pe carosabil fac imposibilă intervenția cu material antiderapant.

Fiecare autovehicul care se adaugă coloanei deja formate între Urziceni și Buzău mărește sectorul de drum pe care nu se poate interveni.

Atragem din nou atenția în special conducătorilor de autocamioane să nu plece la drum daca nu au anvelope adecvate, iar celor care se află deja pe DN2 să oprească pe dreapta, până se remediază situația," anunță CNAIR într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel