Timişoara, în topul celor mai bune locuri de vizitat, alcătuit de The Independent

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Timisoara este în 2023 Capitala Culturală Europeană
Timisoara este în 2023 Capitala Culturală Europeană

Oraşul Timişoara, care anul acesta este Capitală Culturală Europeană, apare într-un top al celor mai bune locuri de vizitat, alcătuit de cotidianul britanic The Independent.

Publicaţia îi îndeamnă pe turişti să admire clădirile în stil baroc şi pieţele istorice din Timişoara, unde au parte şi de expoziţii de artă, concerte de muzică clasică şi festivaluri de jazz. Primarul Dominic Fritz spune că miza acestui an o reprezintă atragerea de turişti, dar şi de investitori.

Mă bucur să văd că presa internaţională redescoperă tradiţia şi rădăcinile europene ale Timişoarei, dar şi faptul că ne dezvoltăm rapid şi avem o viaţă culturală vibrantă. Interesul presei internaţionale pentru Timişoara este o oportunitate istorică pentru noi. Prin promovarea internaţională a Timişoarei, redevenim magnet de prosperitate şi de creativitate şi aducem vizitatori, investitori şi studenţi în oraş. Imaginea noastră ca oraş curajos, divers, inovator redefineşte locul României pe harta Europei şi tocmai asta este miza acestui an“, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, care este Capitală Culturală Europeană anul acesta, alături de oraşele Veszprém din Ungaria şi Elefsina din Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel