TikTok va limita timpul petrecut pe ecran pentru utilizatorii sub 18 ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
TikTok va limita timpul petrecut pe ecran pentru utilizatorii sub 18 ani / Foto: Unsplash
TikTok va limita timpul petrecut pe ecran pentru utilizatorii sub 18 ani / Foto: Unsplash

Știrile despre noua funcție a Tiktokului au fost anunțate astăzi (1 martie): mai exact, oricine sub 18 ani nu va putea folosi aplicația mai mult de 60 de minute pe zi.

Dacă sunteți utilizator TikTok, atunci veți ști că aplicația creează serios dependență. Acum, în încercarea de a combate natura dependentă a platformei, a fost introdusă o limită de timp pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani.

După aceasta, utilizatorilor li se va cere să introducă o parolă dacă doresc să continue să folosească aplicația.

 

Platforma va introduce, de asemenea, protecții suplimentare pentru copii



Compania de social media cu sediul în China va introduce, de asemenea, protecții suplimentare pentru copii, sub formă de setare automată a profilurilor aparținând utilizatorilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani.

Părinților și tutorilor li se va oferi, de asemenea, posibilitatea de a limita utilizarea aplicației de către copii și pot dezactiva notificările TikTok la anumite momente - cum ar fi atunci când copiii sunt la școală.

În plus, doar utilizatorii cu vârsta peste 18 ani vor avea voie să acceseze „Live” pe TikTok, iar cei sub 16 ani din aplicație nu se vor putea trimite mesaje unul altuia.

 

Noile funcții de pe Tiktok vor fi disponibile „în săptămânile următoare”


Cormac Keenan, șeful departamentului de încredere și siguranță la TikTok, a declarat într-o declarație: „Deși nu există o poziție susținută colectiv cu privire la cât de mult timp pe ecran este „prea mult” sau chiar impactul pe care îl are timpul petrecut pe ecran în general, recunoaștem că adolescenții de obicei au nevoie de sprijin suplimentar pe măsură ce încep să exploreze lumea online în mod independent.”

Nici amploarea știrilor de astăzi pentru adolescenți nu poate fi subestimată, deoarece aceștia sunt unii dintre cei mai mari utilizatori ai aplicației.

Centrul Pew Research a efectuat un studiu în august anul trecut, care a constatat că 67% dintre adolescenții americani au folosit aplicația - iar 16% dintre adolescenții din întreaga lume au spus că o folosesc „în mod constant”.

Limita de timp de 60 de minute a fost stabilită în colaborare cu Digital Wellness Lab de la Spitalul de Copii din Boston, relatează Mail Online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel