Țigările electronice de unică folosință, o mare tentație pentru minori. Ce țară vrea să le interzică

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Țigările electronice de unică folosință, o mare tentație pentru minori. Ce țară vrea să le interzică / Foto: Unsplash
Țigările electronice de unică folosință, o mare tentație pentru minori. Ce țară vrea să le interzică / Foto: Unsplash

Scoția ia în considerare posibilitatea de a impune o interdicție asupra țigărilor electronice de unică folosință, a confirmat ministrul scoțian al sănătății.

Întrebat în parlamentul scoțian dacă acestea ar putea fi interzise, ministrul a dezvăluit că un grup de experți va analiza chestiunea vaporilor de unică folosință și că se va lua în considerare o interdicție.

Peste patru milioane de britanici sunt fumători obișnuiți, iar înlocuitorul de țigară se găsește în aproape toate supermarketurile, existând o cerere uriașă de dispozitive de vapare și de rezerve, precum și de dispozitive de unică folosință, adesea viu colorate.

Numărul fumătorilor tradiționali din Regatul Unit a scăzut la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată, iar creșterea numărului de vapersi este considerată unul dintre factorii principali care au contribuit la această scădere. Însă există și mulți oameni care au început să fumeze fără să fi fumat înainte și, deși este mai puțin riscant decât țigările, vapatul nu este lipsit de riscuri pentru sănătate.

 

Interzicerea țigărilor electronice de unică folosință va fi considerată una dintre opțiuni.

 

De asemenea, militanții pentru protecția mediului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la problemele pe care le ridică bateriile cu litiu conținute de vapoare.

Pline de plastic, cupru și litiu, țigările electronice de unică folosință sunt, din punct de vedere tehnic, deșeuri de echipamente electrice și electronice, ceea ce înseamnă că cumpărătorii ar trebui să le arunce la un centru de reciclare a deșeurilor menajere sau la magazinul de unde le-au cumpărat.

Ministrul scoțian al sănătății, Humza Yousaf, a fost întrebat ieri (19 ianuarie) în parlament despre o posibilă interdicție de către Gillian Mackay, deputat ecologist.

Yousaf a explicat că guvernul scoțian analizează această chestiune pentru a avea un plan gata până în toamnă, iar interzicerea țigărilor electronice de unică folosință va fi considerată una dintre opțiuni.

 

OMS: Există riscuri pentru sănătate legate de vaping

 

Pe lângă preocupările legate de mediu, despre care Yousaf a spus că există "dovezi limitate" care să le susțină, există riscuri pentru sănătate legate de vaping, susținute de Organizația Mondială a Sănătății.

Au existat avertismente conform cărora fumatul unui tub de unică folosință poate fi echivalentul a 50 de țigări cu nicotină care creează o dependență ridicată.

Experții au avertizat că există în continuare un risc "rezonabil" de apariție a unor probleme de sănătate legate de fumat, cum ar fi cancerul pulmonar, în timp ce dentiștii au declarat că fumatul țigărilor de  de unică folosință poate fi dăunător pentru dinți.

O altă problemă de sănătate care trebuie luată în considerare este riscul reprezentat de toate deșeurile pe care le pot lăsa în urmă, deoarece există o mulțime de vțigări electronice de unică folosință care nu sunt aruncate în mod corespunzător.

Un băiat aproape că a fost nevoit să fie amputat după ce a călcat pe un tub de unică folosință și a fost străpuns de talpa pantofului și a fost împuns în partea inferioară a piciorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel