Tigăile și oalele arse vor fi ca noi. Trucul ingenios al gospodinelor cu experiență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tigăile și oalele arse vor fi ca noi. Trucul ingenios al gospodinelor cu experiență. Sursa foto: freepik.com
Tigăile și oalele arse vor fi ca noi. Trucul ingenios al gospodinelor cu experiență. Sursa foto: freepik.com

În urma preparării rețetelor preferate, deseori, apar în bucătărie și lucruri neplăcute, cum ar fi tigăile și oalele arse.

În bucătărie, oalele și tigăile se ard mereu. Nu e nimic neobișnuit în asta,  dar, uneori, sunt foarte greu de curățat. Da, este greu, dar nu imposibil.

Dacă cunoști metoda potrivită este chiar ușor să le cureți. După ce veți afla care este trucul nu ve mai arunca tigăile arse.

În primul rând, îndepărtează alimentele care s-au lipit de tigaie cu un burete. Apoi toarnă  două pahare de lapte în tigaia arsă. Fierbe laptele 20 de minute, iar la final  spală oala cu detergentul de vase.

Un produs din cămară îți face prosoapele moi și pufoase. Dizolvă 100 de grame din acest produs într-un litru de apă

Un alt remediu presupune folosirea unui remediu binecunoscut al bunicii, și anume bicarbonatul de sodiu. Pentru asta, umple un lighean cu apă fierbinte, adaugă bicarbonat și scufundă oalele și tigăile arse. Lasă soluția să acționeze 15 minute, apoi curăță oalele și tigăile cu un burete.

Dacă ai preparat carne și tigaia este murdara de grăsimea arsă, poți folosi zaț de cafea. Trebuie să amesteci câteva linguri de zaț cu puțină apă fierbinte și apoi să folosești pasta obținută pentru a îndepărta grăsimea arsă.

Pe lângă degresarea vaselor, zațul de cafea este excelent pentru curățarea grătarelor și a aragazelor.

Cuptorul miroase urât și este murdar? Încearcă aceste 3 produse naturale, super eficiente

Tigăile și oalele antiaderente sunt foarte utile pentru pregătirea multor feluri de mâncare. Pentru a elimina arsurile din tigăile de acest tip, trebuie să fii atent, deoarece riști să le deteriorezi foarte ușor. Prin urmare, cel mai bine este sp previi arsurile și incrustațiile de pe o tigaie proaspăt cumpărată.

Înainte de a găti pentru prima dată, toarnă puțin ulei în tigaie. Pornește aragazul la foc mic și încălzește tigaia câteva minute. Apoi îndepărtează uleiul cu hârtie absorbantă. Acum poți prepara mâncarea preferată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel