Theodor Paleologu: „PSD a numit peste tot incapabili”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Theodor Paleologu a declarat, pentru B1 TV, că viitorul președinte al României ar trebui să se preocupe ca românii să aibă din nou încredere în autorități. Candidatul PMP la prezidențiale susține că oamenii nu mai au încredere în instituțiile statului, lucru accentuat în ultimii ani, pentru că PSD a avut grijă să politizeze tot. Iar soluția ține de organizarea unor concursuri adevărate, astfel încât în fruntea autorităților să ajungă oamenii cu adevărat pregătiți.

Paleologu a mai remarcat faptul că românii sunt tot mai implicați și ies în stradă nu doar pentru a cere ceva, ci și pentru a apăra anumite principii.

„Lipsa de încredere în autorități e o problemă extrem de gravă, o vedem la tot pasul și cred că e extrem de importantă restabilirea încrederii în instituții. Viitorul președinte va trebui să aibă acest obiectiv în minte: restaurarea demnității statului, a autorității, a încrederii.

Bucureștiul era mult mai sigur decât alte capitale europene, dar lucrurile nu mai sunt așa. S-a degradat situația, clanurile interlope au scos capul de la cutie, e evident că se întâmplă ceva.

E consternant! Clanurilor nu le mai e frică! Ce a făcut PSD la Ministerul de Interne de am ajuns așa? Nu era așa acum zece ani!

Am văzut și în cazul Jandarmeriei, anul trecut, faptul că PSD a politizat o instituție care nu trebuie să fie politizată. PSD a numit peste tot incapabili.

Cred că e foarte important să instaurăm meritocrația. E ușor să spun asta în campanie, dar e esențial, deoarece peștele de la cap se-mpute. E nevoie de concursuri pe bune în ocuparea funcțiilor publice, mai ales când vine vorba de DIICOT.

În ultimii ani, oamenii au ieșit în stradă nu doar ca să ceară ceva, ci ca să protesteze, ca să apere niște principii. Oamenii sunt tot mai conștienți că toate aceste mizerii politicianiste sunt o catastrofă națională. Din 2013 tot avem în fiecare an o mobilizare civică puternică, iar valul ăsta va continua", a declarat Theodor Paleologu, la B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel