Teodorovici spune pentru ce a ÎMPRUMUTAT două MILIARDE de euro

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ministrul Finanţelor a declarat miercuri că suma de 2 miliarde de euro pe care România a împrumutat-o de pe piaţa externă nu este destinată plăţii salariilor.

„Nu ne împrumutăm pentru salarii. Şi eu îmi doresc ca acel deficit pe care România astăzi îl are să fie dus în special pe zona de investiţii, e obligatoriu pentru orice ministru de Finanţe”. Ministrul spune că afirmaţiile legate de costurile finaţărilor sunt fără temei. „Dacă cineva obiectiv compară costul de finanţare pe care România îl are astăzi cu celelalte state din afara UE, din UE şi din zona euro, o să vadă că sunt costuri foarte bune pe care România astăzi le are. Din păcate se creează pe această temă un subiect nejustificat, fel de fel de declaraţii care mai de care mai neadevărate”.

Ministrul spune că ministerul a anunţat la începtul anului strategia în materie de credite externe. „E o finanţar,e repet pentru a nu ştiu câta oară ca să fie clar, Ministerul de Finanţe a prezentat la începutul anului, cum face în fiecare an, această strategie. Câţi se împrumută, prin ce se împrumută, cât intern, cât extern, pentru că piaţa are nevoie să ştie această informaţie. Nu e absolut nimic nou”.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 2 miliarde de euro de pe pieţele externe, din care 1,4 miliarde de euro pe maturitatea de 12 de ani, şi 600 milioane de euro prin redeschiderea eurobondurilor pe 30 de ani. Acest împrumut de pe pieţele financiare internaţionale vine după ce spre sfârşitul lunii martie Ministerul Finanţelor a împrumu­tat o sumă record de 3 miliarde de euro prin euroobligaţiuni, din care 1,35 mld. euro pe maturitatea de 30 de ani, 500 milioane de euro pe 15 ani şi 1,15 miliarde de euro pe maturitatea de 7 ani, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel