Teodorovici, atacuri în rafală la Ciolacu: „El a propus-o pe Dăncilă la prezidenţiale. Nu va respecta legile ţării”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru Eugen Teodorovici, unul dintre contestatarii conducerii interimare a PSD, a vorbit despre cum poate fi îndepărtat Marcel Ciolacu de la şefia social-democraţilor, Congresul PSD şi opoziţia la Guvernul Orban. Teodorovici a subliniat că nu l-ar vota niciodată pe Ciolacu şi că va anunţa dacă îşi depune candidatura în curând.

„Sunt convins că mai toţi colegii din PSD au această logică, pentru că într-adevăr statutul PSD, practic legea partidului, votată de Congres, spune foarte clar că în astfel de situaţii când preşedintele demisionează, cum a fost cazul anul trecut al doamnei Vioica Dăncilă, imediat preşedintele executiv automat devine preşedintele interimar al partidului. Eu nu am vrut să-mi dau demisia anul trecut (n.red.: din funcţia de preşedinte executiv), pentru că votul a fost dat în Congres.

Am spus-o şi în CEx-ul din noiembrie anul trecut că nu ar fi corect faţă de colegii din Congres care au votat această echipă de conducere, care mi-au dat votul la acea vreme, nu este corect faţă de ei. Dacă m-ar fi numit CEx-ul nu aş fi avut niciun fel de problemă să-mi dau demisia după ratarea obiectivului de la prezidenţiale, cu toate că şi acolo sunt multe discuţii de purtat, cine pe cine a propus, cine a fost de acord, e o altă discuţie şi aceasta”, a spus Teodorovici la Adevărul.

 

Teodorovici: „Nu am cum să cred că Ciolacu va avea respect faţă de legile ţării”

 

„Domnul Ciolacu a fost cel care a propus-o pe doamna Viorica Dăncilă în CEx-ul în care s-a aprobat candidatura domniei sale. Sper că toţi membrii din partid să-şi recapete mândria de a fi membri ai PSD. Acest partid, cu bune şi cu rele, a marcat istoria acestei ţări: NATO, UE etc. La votul de la europarlamentare şi prezidenţiale membrii de partid se temeau şi la sondaje să spună că sunt membri. Liderii PSD trebuie să fie acei lideri care redacu încrederea oamenilor. Din moment acest lucru nu se întâmplă azi.     De peste 7 luni de zile conducerea interimară eu nu am văzut să fi marcat vreun gol în poarta PNL. Să încerce să facă opoziţie şi ce e bine pentru partid”, a mai spus Teodorovici.   

„Eu nu am cum să cred că Ciolacu va avea respect faţă de legile ţării când a încălcat legea partidului. Cu alte cuvinte nu l-aş vota pe Marcel Ciolacu. Legea trebuie să fie respectată de toţi”, mai spune Teodorovici.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel