Valea Uzului. Attila Korodi: "Carmen Dan e PROST informată. Maghiarii au rostit rugăciuni"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Korodi Attila a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că membrii comunității maghiare au protestat față de ilegalitățile primarului din Dărmănești și nu au răspuns la provocări, ci au rostit rugăciuni. 

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, a spus, marți, că ministrul de Interne, Carmen Dan, a primit informații eronate despre incidentele din Cimitirul Valea Uzului și ultrașii maghiari. "Cine a văzut ultrași care se manifestă prin rugăciune liniștită?", se întreabă Korodi.

"Am ascultat cu surprindere declarațiile doamnei ministru Carmen Dan care, în loc să anunțe demisia, transmite, în continuare, informații eronate despre evenimentele din 6 iunie de la Cimitirul din Valea Uzului. Doamna Carmen Dan spune că și comunitatea maghiară ar fi mobilizat ultrași. Atrag atenția celor care încă nu au văzut materialele video: membrii comunității maghiare au protestat față de ilegalitățile primarului din Dărmănești, nu au răspuns la provocări, au rostit rugăciuni în timp ce o parte dintre persoanele care au venit să comemoreze la crucile amplasate ilegal au aruncat cu pietre și noroi, ne-au scuipat, au lovit cu steagurile protestatarii pașnici, au adresat injurii și au folosit forța. Am impresia că doamna ministru Carmen Dan a primit informații eronate sau cu bună știință distorsionează informațiile și opinia publică. Poate că doamna ministru are altfel de experiențe dar, din câte știu, ultrașii, de regulă, nu se manifestă prin rugăciune liniștită. Cine a mai văzut astfel de ultrași?", a spus Korodi.

Protest pașnic din partea maghiarilor

 

Potrivit acestuia, se poate vedea din toate declarațiile liderilor UDMR, din imaginile și materialele video de la fața locului că a fost vorba despre un protest pașnic din partea comunității maghiare.

„Am putut vedea un exemplu de ultrași chiar luni, când un anumit grup al suporterilor naționalei de fotbal al României a găsit de cuviință să strige <> tocmai din Malta. Nu s-a spus problema ca reprezentații comunității maghiare să genereze conflicte, noi am ales un mod pașnic de a ne manifesta nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale primarului din Dărmănești", a subliniat Korodi Attila.

Acesta a afirmat că este curioasă prezența la evenimentele de la Valea Uzului a adjunctului de la Inspectorului General al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, care se află în procedură de verificare a responsabilității pentru evenimentele din 10 august.

„Doamna Carmen Dan a mai spus că <>, ceea ce este o declarație falsă. Mai multe persoane din comunitatea maghiară, care au participat la protest, au fost lovite și agresate, acest fapt fiind recunoscut și de medici legiști. Totodată, în declarația de luni subliniază că <>. Iarăși o declarație eronată deoarece materialele video arată exact cum a fost distrusă poarta cimitirului, iar două cruci ale eroilor maghiari au fost scoase din pământ, cum a fost spartă o cameră de filmat a presei cu o scândură ruptă din poarta cimitirului", a menționat deputatul UDMR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel