Te-ai căsătorit în Italia și ți-ai schimbat numele? Este obligatoriu să schimbi și documentele românești

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Românii care s-au căsătorit sau au divorțat în Italia trebuie să schimbe actele românești
Românii care s-au căsătorit sau au divorțat în Italia trebuie să schimbe actele românești

Românii din Italia care și-au schimbat starea civilă sunt obligați să-și actualizeze atât documentele românești, cât și pe cele italiene. 

Românii din Italia care s-au căsătorit, au divorțat sau și-au schimbat numele pe cale administrativă sunt obligați să își schimbe și documentele românești, odată cu cele italiene. Astfel, oricine se regăsește în aceasta situație poate face o programare, prin intermediul www.econsulat.ro , pentru schimbarea cărții de identitate sau a pașaportului românesc, informează Consulatul General al României la Roma.

"Au intervenit modificări în statutul dumneavoastră civil?

Obligatoriu trebuie să vă actualizaţi documentele româneşti şi italiene în conformitate cu schimbările care au avut loc! Starea civilă şi numele trebuie să fie aceleaşi în documentele din ambele ţări! Dacă nu vă reglementaţi această situaţie la momentul potrivit, este posibil să vă confruntaţi cu probleme pe care să nu le puteţi rezolva din cauza acestor neconcordanţe!", se arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Consulatului.

Cei care se află în această situație trebuie să știe că, odată cu această schimbare, cartea de identitate sau paşaportul românesc cu numele anterior sunt nule si nu le mai pot folosi.

 

Peste 1 milion de români trăiesc oficial în Italia

 

Românii reprezintă în continuare cea mai numeroasă comunitate de emigranți din Italia, potrivit unui comunicat al Institutul naţional de Statistică din această țară (Istat).

La începutul anului 2022, în Italia traiau aproximativ 1.083.771 de români, reprezentând 21,54% din totalul emigranților din această țară. În top urmează albanezii ( 419.987) și ucrainienii (225.307). Aceasta este de fapt o creștere ușoară față de anul anterior când pe teritoriu Italiei locuiau 1.076.412, în vreme ce în 2020 erau 1.145.718 de români, iar în 2019 - 1.143.859.

În ceea ce privește distribuția pe Regiuni, cei mai mulți români trăiesc în Lazio (196.473), Lombardia (170.871) și Piemonte 133.356.

Cu privire la distribuția pe sexe, remarcăm o pondere mai mare a femeilor: 616.516, prezența bărbaților fiind în număr de 467.255.

 

---------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel