Tartă gustoasă și aromată. Fără unt și cu multe fructe. Ușor de preparat și cu puține calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
tarta parfumata
tarta parfumata

Toamna a sosit și a adus cu ea fructele specifice acestui anotimp. Azi vă prezentăm o rețetă, în care vom folosi din belșug fructele sezonului. Este vorba despre rețeta unei tarte gustoase și aromate, fără unt și ușor de preparat. 

Iată care sunt ingredientele:

300 de grame de făină;
100 de grame de zahăr;
80 de grame de ulei de măsline extravirgin;
1 ou întreg;
40 de grame de stafide;
scorțișoară;
20 de alune de pădure decojite;
2 linguri de gem;
3 mere.

 

Tartă gustoasă și aromată. Fără unt și cu multe fructe. Ușor de preparat și cu puține calorii. Preparare


Mai întâi de toate, să pregătim aluatul. Punem făina, zahărul și uleiul într-un mixer și mixăm. După aceea, se adaugă oul și se continuă mixarea până când aluatul devine neted și omogen. Înfășurați aluatul în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

 

Încercați și: Tartă delicioasă cu ciocolată și smochine. Un desert irezistibil și rafinat


În acest moment, ne putem ocupa de umplutura pentru tartă. Mai întâi de toate, spălați bine merele și decojiți-le. Sfatul nostru este, totuși, să păstrați coaja merelor. De fapt,  mulți oameni nu mai aruncă cojile de mere, din diverse motive legate de risipa alimentară.  Tăiați merele în bucăți mici și puneți-le într-o tigaie.

 

Vă sugerăm și: Pâinea lui Dumnezeu. O rețetă delicioasă, cu origini portugheze. Secretul brioșelor pufoase, care seamănă cu un nor

 

Adăugați alunele, stafidele și o linguriță de scorțișoară și gătiți-le timp de 15 minute la foc mic, amestecând mereu. Când merele se înmoaie, opriți focul și lăsați-le să se răcească. Luați aluatul și întindeți-l pe baza unei tăvi de copt. După ce ați acoperit și pereții tăvii de copt, faceți găuri în bază și întindeți gemul. Nu uitați să păstrați puțin aluat pentru suprafața tartei.

 

Ar putea să vă placă și: Omletă de mere. O rețeta neobișnuită, delicioasă și dietetică. Doar 100 de calorii pentru o porție

 

Aici ne putem răsfăța, alegând gemul care ne place.  După ce baza este unsă cu gem, peste ea se toarnă amestecul de mere și se distribuie bine, nivelând suprafața. După aceea, acoperim partea de sus cu alunele rămase și fâșiile de aluat puse deoparte. Așadar, iată cea mai delicioasă și aromată tartă de toamnă, fără unt și ușor de preparat. Nu mai rămâne decât să o coaceți în cuptor, la 180 de grade, timp de cel puțin 40 de minute și să o serviți încă caldă. Poftă bună! 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel