Tartă cu mere, stafide și aromă de lămâie. Se face cât ai clipi, iar rezultatul e fantastic

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă cu mere, stafide și aromă de lămâie. Se face cât ai clipi, iar rezultatul e fantastic
Tartă cu mere, stafide și aromă de lămâie. Se face cât ai clipi, iar rezultatul e fantastic

Îți plac tartele cu mere, dar vrei un desert mai puțin dulce, dar delicios. Iată soluția - tarta cu mere, stafide și cu parfum de lămâie. În primul rând, această tartă se face ușor. În al doilea rând are puțin aluat, în schimb are mere din belșug. Vei folosi pentru această tarta senzațională 1,5 kg de mere. Iar la final, vei servi pe mese o capodoperă culinară. 

Ingrediente:

1,5 kg de mere, care pot fi de diferite soiuri,

70 grame de făină,

2 ouă,

coaja rasă a unei lămâi, 50 grame de zahăr,

praf de sare,

30 ml ulei de floarea soarelui,

100 ml de lapte,

praf de copt,

15 grame de Lichior de amaretto,

70 grame de stafide,

zahăr pudră pentru a decora suprafața tartei.

 

Tartă cu mere, stafide și aromă de lămâie. Se face cât ai clipi, iar rezultatul e fantastic. PREGĂTIREA

 

Într-un castron, puneți ouăle cu zahărul și sarea și le batem ușor. Adăugați uleiul, coaja de lămâie, laptele și lichiorul. Separat, cerneți făina si praful de copt și le adăugați la restul ingredientelor.

 

Vedeți și: Tartă cu mere și Nutella, rețeta simplă din doar 5 ingrediente. Într-un cuvânt, e FA-BU-LOA-SĂ!

 

Înmuiați stafidele în apă caldă și porniți cuptorul la 170° C. Și acum să începem să curățăm toate merele. Odată curăţate toate, tăiaţi-le în felii subţiri şi puneți-le într-un castron mare. 

Scurgeți stafidele și adăugați-le la mere. Amestecați. În acest moment turnam aluatul peste mere si stafide, întoarcem bine feliile de mere pentru ca aluatul să le cuprindă pe toate bine. Tapetați fundul unei tăvi cu diametrul de  28 cm cu hârtie de pergament, udată în prealabil.

 

Încercați și: Tartă cu ananas. Un desert spectaculos cu un gust exotic și 150 de calorii

 

Turnați amestecul cu mere și, stafide cu aromă de lămâie în tavă și nivelate. Se coace la 170°C timp de 50-60 de minute. Desigur, în acest caz, testul cu scobitoarea pentru gătit trebuie făcut cu atenție. Fiind formată din multe mere, tarta va fi mereu umeda, așa că trebuie să aveți grija ca scobitoarea să iasă curată și nu murdară de  aluat. În plus, suprafața tartei trebuie să fie aurie.

 

Ați putea prepara și: Plăcinta invizibilă cu mere, rețeta unui francez care face senzație pe glob. Merele sunt vedete, blatul este "invizibil"

Când tarta noastră cu mere, stafide și cu parfum de lămâie este gătită, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească bine. Imediat ce s-a rece, se scoate du grijă din tavă șu se transferă pe un platou. Fiți foarte atenți, deoarece tarta este foarte oale. Odată ce tarta s-a răcit, decorați-o cu mult zahăr pudră.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel