Tartă cu ananas. Un desert spectaculos cu un gust exotic și 150 de calorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Tartă cu ananas. Un desert spectaculos cu un gust exotic și cu 150 de calorii
Tartă cu ananas. Un desert spectaculos cu un gust exotic și cu 150 de calorii

Rețeta de astăzi este o tartă care se prepară foarte ușor și necesită foarte puțin timp. Gustul său exotic și delicat o face atractivă în orice moment al zilei, fie că este micul dejun, după prânz, la cină sau ca și gustare. Pe scurt, este un desert versatil, capabil să satisfacă toate gusturile și poftele de dulce.De asemenea, este potrivit pentru cei care urmează o dietă, deoarece are puține calorii. 

Ingrediente  pentru 10 porții:

- 1 ananas (aproximativ 600 grame),
- 200 grame făină,
- 2 ouă,
- 40 ml ulei de semințe de floarea soarelui,
- 60 grame stevie (sau 120 grame zahăr normal),
- 2 linguri de lapte,
- 1 lingură de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi,
- coajă de la o lămâie rasă,
- un plic de praf de copt,
- un praf de sare.

Tartă cu ananas. Un desert spectaculos cu un gust exotic și cu 150 de calorii. Pregătirea 

Primul lucru este să curățați bine ananasul, îndepărtându-i toată coaja. Tăiați aproximativ 8 felii, pe care le veți pune deoparte. Restul fructului se taie cubulețe și apoi se amestecă într-un mixer. Într-un castron punem cele două ouă, adăugăm un praf de sare, batem totul cu un mixer electric, adăugând treptat și stevia.

Vezi și: Tort de ciocolată, un desert cu adevărat fabulos. Fără făină, zahăr sau lapte și cu doar 55 de calorii pe felie

Odată ce ai obții un amestec spumos, adaugă iaurtul, amestecând mereu cu mixerul electric. Adăugați uleiul, făina cernută și praful de copt. Mixați bine pentru a evita cocoloașele și pentru a obține un aluatul compact.

Încercați și. Chec cu fructe de pădure. Fără făină și fără lapte cu doar 130 de calorii. Un deliciu culinar, gata in 30 de minute

În acest moment adăugați puțin lapte (2 linguri), continuând mereu să amestecați. Odată ce ați atins densitatea potrivită a aluatul, adaugă coaja rasă de lămâi. A sosit momentul să combinați ananasul pe care l-ați amestecat cu mixerul. Se amestecă din nou cu ajutorul mixerului electric.

Ați putea prepara și: Tartă cu morcovi și mere. Fără ouă, lapte sau unt! Un desert ușor, pufos și autentic, ideal pentru micul dejun

Ungeți cu puțin ulei o tavă de copt de 25 cm și turnați în ea aluatul. Decorați suprafața tartei cu feliile de ananas pe care le-ați tăiat inițial. Tava se dă la cuptor și tarta se coace la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.

După ce ați făcut testul scobitorii, puteți scoate tarta din cuptor și lăsați-o să se răcească. Puneți tarta pe un platou și apoi decorați-o cu zahăr pudră sau cu orice fructe dorești. Poftă bună! 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel