Tăriceanu recunoaște că nu l-a cunoscut pe fiul disidentului Gheorghe Ursu

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, recunoaște, într-o scrisoare deschisă, că a greșit atunci când a declarat că fiul disidentului Gheorghe Ursu ia fost student. Andrei Ursu l-a acuzat pe Tăriceanu de “manevră politicianistă dezgustătoare”.

Ciudat, Tăriceanu a declarat că fiul lui Ghieroghe Ursu nu numai că i-a fost  student, dar că ar fi venit la el și i-ar fi relatat cu frică ce i se întâmplă.

"Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu care a murit în închisoare mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era... se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă.", a spus Tăriceanu la Digi24, declarație care l-a înfuriat pe Andrei Ursu.

După reacția dură a fiului disidentului român, Tăriceanu încearcă să se scuze într-o scrisoare deschisă.

"Vă reamintesc că am fost printre primii care au cerut demisia procurorului Augustin Lazăr tocmai pentru că am considerat că un om angrenat în prigonirea opozanților regimului comunist, precum a fost și tatăl dvs., nu își are locul într-o funcție publică de asemenea nivel. Am refuzat, din același motiv, să merg la discuțiile cu președintele României de la Cotroceni.

Atât timp cât mi-am asumat cu fermitate această bătălie, nu văd ce capital politic aș fi putut obține doar relatând o discuție de acum aproape 40 de ani cu fiul unui mare disident. A mă acuza de "manevre insalubre" înseamnă a crede că eu aș fi mizat total și nejustificat pe complicitatea dvs. în perpetuarea a ceea ce numiți o minciună abjectă, că nu aș fi luat în calcul nicio clipă o reacție a dvs. mai mult decât firească de dezmințire, ceea ce s-a și produs, de fapt. Chiar credeți că aș fi putut fi atât de naiv?”, scrie Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel