Tăriceanu, MESAJ pentru "prietenii americani": "La fiecare 4 iulie mă gândesc..."

Andreea Cosma |
Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu le transmite un mesaj "prietenilor americani", de Ziua Independenței.

Şedul ALDE vorbeşte de legături vechi cu "Lumea Nouă".

"La fiecare 4 iulie mă gândesc la care sunt cele mai vechi legături ale noastre cu Lumea Nouă, așa cum mai sunt intitulate Statele Unite ale Americii.

Știam că un român plecat din regiunea Brașovului a ajuns general în armata americană. George Pomuț a negociat pe la finele anilor `60 ale secolului XIX cumpărarea statului Alaska de la ruși. Știam că sute de mii de români au plecat spre America în ultimele decenii ale aceluiași secol și s-au stabilit acolo", a scris pe pagina sa de Facebook şefel ALDE.

Tăriceanu a făcut şi o mică istorisire, iar la final le-a urat un "călduros 'La mulţi ani!'.

"Dar cred că cea mai veche legătură, fie și indirectă, dar nu mai puțin interesantă, de care am auzit eu, unul, a fost asigurată de un englez: legendarul căpitan aventurier John Smith. Unul și același cu eroul din povestea cunoscută de toți americanii a Zilei Recunoștinței. Puțini știu că Smith a luptat împotriva turcilor în armata lui Mihai Viteazul, mai înainte de a ajunge pe tărâm american la bordul unei corăbii și a pune bazele primei așezări engleze pe noul continent. Capturat de indieni, el a relatat că a scăpat cu viață grație fiicei șefului, Pocahontas. Și așa s-a născut poate cea mai frumoasă poveste a poporului american și care a dus la celebrarea, de atunci, a Zilei Recunoștinței.

Știm cu precizie, însă, că între țările noastre sunt 139 de ani de relații diplomatice, că SUA a avut un cuvânt greu de spus în nașterea României Mari acum un secol, că avem un parteneriat strategic de peste două decenii (cel mai important dintre toate după părerea mea) și că relația excelentă dintre țările noastre trebuie să se consolideze și mai mult în viitor.

Le urăm prietenilor americani, de Ziua Independenței, un sincer și călduros „La mulți ani!” și sper să ne fiți mereu aproape!", a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel